Region

Srbija: Dačić razriješio komandanta Žandarmerije

dikic
K
omandant Žandarmerije Bratislav Dikić rezriješen je dužnosti, pošto je premijer Ivica Dačić potpisao dokument o njegovoj smjeni. Dikiću je rješenje uručio državni sekretar u MUP-u Vanja Vukić, a Dikić je rješenje, kako je rečeno Tanjugu, "mirno primio".

Srbija: Dačić razriješio komandanta Žandarmerije
Portal AnalitikaIzvor

Dikić će biti raspoređen na novu družnost u skladu sa njegovom stručnom spremom, a do izbora novog komandanta Žandarmerije, jedinicom će komandovati dosadašnji Dikićev zamjenik Milenko Božović.

- Ovo je nešto što se nikad ne smije ponoviti. Nijedan pojedinac ne smije biti iznad sistema i države, niko ne može sebi dozvoliti da funkcioniše izvan sistema direkcije policije ako je u tom sistemu, kazao je juče direktor policije Milorad  Veljović.

On je dodao da je monstruozno ubistvo dva mladića kod Rekovca, za koje je osumnjičen pripafnik žandarmerije „kap koja je prelila čašu“..
- Mislim da je ovo kap koja je prelila čašcu, ja na ovaj način želim da policija bude ono što treba, profesionalna služba koja radi u interesu naroda. Nije bitan ni Veljović, ni Rodoljub Milović, ni Dikić, ne sme niko da van direkcije policije da stvara veze i vezice kako bi tražio svoju zastitu - poručio je Veljović.

Svi Dikićevi skandali:

  • Formiranje posebnog odreda po uzoru na JSO
  • Zakletva koju je Dikić lično napisao a koja glasi “Pobijedićemo ili poginuti za Srbiju koje nema bez Kosova”
  • Prisluškivanje najbližih saradnika
  • Rat sa načelnikom UKP-a Rodoljubom Milovićem
  • Istrage protiv žandarma zbog reketiranja, iznuđivanja...

Bli.rs. pominje i bizaran detalj da su u odbranu stali članovi Amadeus benda koji su na svom Tviter profilu napisalu „Smjenom generala Dikića Šiptari dobiajju jug Srbije!“

Portal Analitika