Turizam

BUDVA: Hotelijeri zadovoljni, u privatnom smještaju manje gostiju

17-Budva
P
ompezno najavljivana sezona već od kraja maja, kada je bilo mnogo više gostiju nego što se tada očekivalo, protiče u Budvi u znaku najavljene posjete za hotelijere, dok je u privatnom sektoru, prema riječima izdavaoca, manje gostiju. Kampovi i hosteli su ovog ljeta, kada je riječ o posjeti, na začelju tabele.
BUDVA: Hotelijeri zadovoljni, u privatnom smještaju manje gostiju
Portal AnalitikaIzvor


Kako piše Blic Crna Gora, na Budvanskoj rivijeri sve je spremno za "novi talas gostiju". U "pogonu" su sve plaže, restorani sa domaćom i internacionalnom kuhinjom, barovi, šankovi, Top hill, Trokardero, Grad teatar, mali plažni barovi i kafei... Ponuda na kakvu su navikli gosti, a i mještani.



Vesna Lagator

PR HG „Budvanska rivijera", jedinog državnog hotelskog preduzeća na području Budve, navodi da trenutno u hotelima boravi 3.481 gost, da je najveći broj turista - dvije hiljade smješteno u TN Slovenska plaža.



- Početak sezone je bio dobar i zabilježeni su dobri rezultati, a sada radimo na potvrdivanju rezervacija za septembar i oktobar, kako bi se pod sezona produžila - kazala je ona.



Prema podacima lokalne turističke organizacije tokom protekle nedjelje je na budvanskoj rivijeri boravilo oko 46.000 turista, što je za svega jedan posto manje nego lani. Iz razgovora sa turističkim poslenicima, o razlikama u odnosu na ranije sezone, saznaje se da je vanpansionska potrošnja lošija, a da je ove godine najizraženija promjena strukture gostiju. Kako kažu, manje je turista iz zemalja regiona, za šta su krive visoke cijene i pad standarda, ali se zato na svakom koraku može čuti ruski jezik.



Meni u restoranima, ponude za izletničke ture, kao i oglasi za prodaju nekretnina, ispisani su prije svega na ovom slovenskom jeziku.



Primjedbe gostiju ove sedmice, prema pozivima upućenim na broj telefona 1300 Montenegro kol centra, odnosile su se na dilere smještaja, naplatu parkinga i neizdavanje fiskalnih računa, gomilanje otpada, buku od građevinskih radova i buku iz ugostiteljskih objekata.



- Od ukupno 442 poziva koja su primljena prošle sedmice, 137 pritužbi, 301 pružena informacija i tri pohvale. Od ovog broja iz opštine Budva je stiglo 29 pritužbi, dok pohvala nije bilo - kazala je

Nikolina Radulj

iz NTO.



Predsjednik CTU

Zarko Radulović

je nakon jučerašnjeg sastanka sa predstavnicima Evropskog udruženja putničkih agencija i turoperatora (ECTAA) generalnmi sekretarom

Majidom de Blustom

i predsjednikom

Borisom Žgombom

najavio novo poglavlje u istoriji crnogorskog turizma.



- Sad počinje obnova turizma i nadamo se da će u narednih desetak godina biti mnogo bolje. Sa ovim što imamo mi smo zaslužl da nas priznaju kao punopravnog člana ECTAA koja će nam pomoći u kreiranju turizma. Ocijenjeno je da je to čast i obaveza u postizanju nivoa koji imaju zemlje Evropske unije - kazao je Radulović.



Foto: budva.montenegro-travel-guide.info


Portal Analitika