Politika

JASAVIĆ: Vjerujem da će Anketni odbor odraditi posao u roku ukoliko ne bude opstrukcija

azraok
P
oslanica Pozitivne Crne Gore i član Anketnog odbora Azra Jasavić rekla je u izjavi za Portal Analitika da očekuje da se saslušanje svih predviđenih članova DPS-a pred tim skupštincskim tijelom obavi u roku – do 22. jula.

JASAVIĆ: Vjerujem da će Anketni odbor odraditi posao u roku ukoliko ne bude opstrukcija
Portal AnalitikaIzvor

Jasavić je istakla da nema razloga da razmišlja o produženju mandata Anketnog odbora ukoliko ne bude opstrukcija.
- Očekujem da će saslušanja pred Anketnim odborom biti obavljena u roku. Vjerujem da je to moguće, ukoliko ne bude opstrukcija prilikom odziva pozvanih funkcionera DPS-a. Nema razloga da razmišljamo o produženju mandata tog skupštinskog tijela, ukoliko se pozvani funkcioneri DPS-a  odazovu pozivu – rekla je Jasavić za Portal Analitika.

Odgovarajući na pitanje da li jučerašnje nepojavljivanje premijera Đukanovića na saslušanju pred Anketnim odborom predstavlja nepoštovanje ovog skupštinskog tijela, Jasavić je rekla da je „to pitanje za premijerja jer se radi o njegovoj listi prioriteta”.

- To je pitanje prvenstveno za premijera, jer se radi o njegovom odnosu prema  poštovanju Zakona o parlamentarnoj istrazi i Anketnom odboru koji je formirala ova Skupština odnosno  listi prioriteta koju premijer formira shodno svojim pogledima i odnosu prema najvišem zakonodavanom tijelu u državi - kazala je Jasavić.

Sjednica Anketnog odbora, koji utvrđuje činjenice u vezi sa aferom Snimak, biće održana danas, a na pitanja članova tog tijela odgovaraće politički direktor Demokratske partije socijalista (DPS), Tarzan Milošević.

Milošević, bivši ministar poljoprivrede je, prema transkriptima sa sjednice Glavnog odbora DPS-a, kazao da pet miliona eura koje će Svjetska banka dati u okviru MIDAS projekta, namijenjenog poljoprivrednim proizvođačima, može biti od koristi partiji u "sledećih mjesec", a uoči kampanje za oktobarske parlamentarne izbore.
Odbor je do sada saslušao 13 funkcionera DPS-a, a do kraja svog mandata na pitanja poslanika odgovaraće lider te stranke Milo Đukanović i lokalni funkcioneri Miomir Mugoša i Vladan Vučelić.

Portal Analitika