Društvo

UP: Uhapšeno više osoba u Crnoj Gori i Srbiji zbog ubistva Vidakovića

0407milosV
U toku je sinhronizovana akcija policija Crne Gore i Srbije, u kojoj je više lica lišeno slobode na teritoriji obje države, radi prikupljanja dokaza u vezi sa rasvjetljavanjem ubistva Miloša Vidakovića (28) iz Pančeva, počinjenog u Budvi.

UP: Uhapšeno više osoba u Crnoj Gori i Srbiji zbog ubistva Vidakovića
Portal AnalitikaIzvor

Zajednička akcija se sprovodi na osnovu dosadašnje saradnje i rada zajedničkih istražnih timova Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslava Crne Gore i Direkcije policije MUP-a Republike Srbije u borbi protiv organizovanog kriminala.

Policijska akcija je započeta nakon sastanka direktora policija dvije države, Slavka Stojanovića i Milorada Veljovića, i predstavnika Tužilaštva Crne Gore i Srbije, koji je danas održan u Beogradu. Policija nije saopštila više detalja o akciji.

Kako izvještavaju crnogorski mediji, u Budvi su danas uhapšene dvije osobe zbog sumnje da su umiješane u ubistvo Pančevca Miloša Vidakovića. Jedan od njih je Miloš Delibašić iz Beograda, a drugom nije saopšten identitet.

Miloš Vidaković ubijen je 2. jula iz vatrenog oružja 45 minuta poslije ponoći dok je sjedio za šankom ispod zidina Starog grada u Budvi. Povrede su tom prilikom zadobili i gosti lokala koji su se nalazili u blizini - J.V. (32) iz Pančeva, S.N. (26) iz Zemuna, J.G. (24) iz Inđije i O.P. (17) iz Berana.

Srpski mediji su javili da su ranije danas u Beogradu uhapšene četiri osobe koje se sumnja da imaju veze sa ubistvom Vidakovića. Direktor Uprave policije Milorad Veljović je danas na konferenciji za novinare kazao da je rasvijetljeno ubistvo Vidakovića u saradnji sa crnogorskom policijom.

Za ubistvo se, kako je rekao, sumnjiče pripadnici kriminalne grupe koja je operisala u Srbiji i Crnoj Gori, a rasvetljavanje ovog slučaja će, uvjeren je Veljović, doprinijeti rješavanju još nekih ubistava.

 

 

Portal Analitika