Politika

Crna Gora će se zalagati za jačanje pozicije zapadnog Balkana

ministarstvovanjskihapetuok
Crna Gora će se, kao predsjedavajuća Američko-jadranskoj povelji (A5), zalagati za jačanje pozicije zapadnog Balkana kao pouzdanog partnera NATO-a, saopšteno je na sastanku političkih direktora ministarstava vanjskih poslova članica A5.

Crna Gora će se zalagati za jačanje pozicije zapadnog Balkana
Portal AnalitikaIzvor

Crnogorsko Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija je, u okviru drugog predsjedavanja Crne Gore Povelji, koje je formalno počelo 1. jula, organizovalo radni sastanak političkih direktora ministarstava vanjskih poslova članica A5.

Sastanku, kom je predsjedavala v.d. generalnog direktora Generalnog direktorata za NATO i politiku bezbjednosti, Dragana Radulović, prisustvovali su predstavnici Albanije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije, na nivou direktora Direkcija i predstavnik američke Ambasade u Crnoj Gori.

"Sastanak je bio prilika da Crna Gora predstavi plan aktivnosti Inicijative tokom svog predsjedavanja do kraja ove godine, kao i da se razmjene mišljenja o načinima jačanja regionalne saradnje u formatu A5 i ostvarenom napretku država članica na evroatlantskom putu«, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Radulović je, kako je saopšteno, ukazala na dostignuća Crne Gore u procesu integracije u NATO, naglašavajući da je Crna Gora uspješno realizovala III Godišnji nacionalni plan u okviru MAP, kao i da je u potpunosti fokusirana na dalje sprovođenje reformi u ključnim oblastima u tom procesu.

- Kao predsjedavajuća Američko-jadranskom poveljom, Crna Gora će se zalagati za nastavak promocije doprinosa regiona široj bezbjednosti i jačanje pozicije zapadnog Balkana kao pouzdanog partnera NATO«, navodi se u saopštenju.

 

 

 

Portal Analitika