Kultura

PG KULTURNO LJETO: Lens Lopez za ljubitelje roka i bluza

1607lancelopez
J
edan od trenutno najboljih američkih bluz gitarista, Lens Lopez (Lance Lopez) nastupiće sjutra na terasi podgoričkog KIC-a „Budo Tomović“ od 21 čas, u okviru muzičkog programa ovogodišnjeg Podgoričkog kulturnog ljeta.

PG KULTURNO LJETO: Lens Lopez za ljubitelje roka i bluza
Portal AnalitikaIzvor

Pored svojih pjesama, Lopez će izvesti i najveće hitove Džimija Hendriksa, Stivija Reja Vona, Džejmsa Brauna, B.B. Kinga i drugih poznatih bluzera.

Poznati američki gitarista, producent, tekstopisac i multiinstrumentalista španskog porijekla, rođen je 1977. godine u Luizijani. Njegov otac tokom kasnih '50-ih bio je stacioniran u američkoj vojnoj bazi u Njemačkoj zajedno sa Elvisom Prislijem, pa je muzika legendarnog Kralja imala veliki uticaj i na Lopeza. Akustičnu gitaru je počeo da svira sa osam godina, a ubrzo je prešao i na električnu. Već kao tinejdžer, sa ocem – takođe muzičarem – počeo je da nastupa i bude dio višemjesečnih turneja. Sa 17 godina odlazi u Dalas, gdje ga angažuje soul legenda Džoni Tejlor, a zatim počinje trogodišnju  saradnju sa bluzerom Lakijem Pitersonom. Tokom tog perioda radi sa poznatim izvođačima među kojima su Litl Ričard, Džunior Vels, Lari Grejam, a nakon toga pridružuje se Badiju Majlsu - bubnjaru Džimija Hendriksa i Santane. Godine 1998. Lopezova producentska kuća LaRoux Records izdaje njegov debi album „First Things First“, koja je u Evropi dobila brojne pozitivne kritike. Nastupao je kao predizvođač na koncertima B.B. Kinga, Stivija Reja Vona, Džefa Beka, grupama ZZ Top, Tito & Tarantulas, Whitesnake i Def Leppard. Devet puta je osvojio prvu nagradu na festivalu posvećenom Džimiju Hendriksu.

Karta za koncert je besplatna i može se podići na biletarnici KIC-a.

Portal Analitika