Svijet

Monah sa 22 „mercedesa“ u garaži pod istragom

1607monah
T
ajlandska policija je pokrenula istragu protiv budističkog monaha po imenu Luang Pu Nen Kam, koji u svom vlasništvu ima, ni manje ni više nego 22 nova „mercedesova“ modela, prenijele su agencije.

Monah sa 22 „mercedesa“ u garaži pod istragom
Portal AnalitikaIzvor

Lokalne vlasti sumnjaju da je Luang Pu dio velike operacije pranja novca, dok je procijenjena vrijednost automobila u njegovom vlasništvu veća od 2,3 miliona eura.

Za sada nije poznato koji su konkretni modeli u pitanju, ali je saopšteno da je jedan primjerak „S-klase“, sa cijenom od oko 190.000 eura, darežljivi monah poklonio jednom učeniku lokalne budističke škole.

Luang Pu se trenutno nalazi u Sjedinjenim Državama, stoga policija nije otkrila sve detalje započete istrage, ali je u javnost dospjela vijest o njegovoj povezanosti sa nedavnim incidentom u Bangkoku, kada se zapalio kamion koji je prevozio nekoliko super automobila.

U požaru, koji se dogodio u centru tajlandske prijestonice oštećeni su ili potpuno uništeni Lamborghini Murcielago, Ferrari F430, Bentley Continental Flying Spur i jedan neimenovani BMW-ov model, a procijenjena šteta veća je od 2,5 miliona eura.

Blic

Portal Analitika