Društvo

General nadgledao privođenje finansijskog direktora KAP-a

167gen
G
eneral-major Aleksander Valentinovič Osminin boravio je u Podgorici neposredno prije i na­kon uvođenja stečaja u Kombinat aluminijuma, potvrđeno je Dnev­nim novinama iz više izvora. Oči­gledno da u KAP-u to ne znaju jer je iz te fabrike saopsteno Anteni M da nemaju saznanja da je formiran štab ruskog oligarha Olega Deripaske u Podgorici, kako bi obezbijedio bolju poziciju EN plus grupe u odnosima sa crnogorskom Vladom. Saopšteno je i da iz fabrike nije nestala bilo kakva dokumentacija.

General nadgledao privođenje finansijskog direktora KAP-a
Portal AnalitikaIzvor

Vođa menadžerskog tima koji upravlja Kombinatom aluminiju­ma Nebojša Dožić, u izjavi za An­tenu M kaže da nema saznanja da direktor bezbjednosti EN plus gru­pe general-major Aleksandar Valentinovič Osminin već nekoliko da­na boravi u Podgorici, gdje pokuša­va da obezbijedi što bolju poziciju za kompaniju ruskog oligarha Olega Deripaske u odnosima sa Vladom. Negirao je, takođe, da je iz Kombi­nata aluminijuma nestala bilo kakva dokumentacija.

"Da li je taj iz EN plus grupe u Podgorici ili ne, ne znam. Od kada je uveden stečaj iz fabrike nije ne­stala bilo kakva dokumentacija. U KAP-u sve funkcioniše bez proble­ma. Funkcioniše i centralni informacioni sistem, nije bilo nikakve havarije, dokumentacija nije ne­stala. Policiji i Državnoj revizorskoj instituciji dostavili smo doku­mentaciju koju su nam tražili", ka­zao je Dožić.

Pravni zastupnik finansijskog di­rektora Kombinata aluminijuma Dmitrija Potrubača, Mitar Mugoša nije želio da potvrdi informa­ciju da je u trenutku hapšenja Po­trubača sa njim u društvu bio i Di­rektor bezbjednosti EN plus grupe general-major Aleksandar Valen­tinovič Osminin.

"Tu informaciju ne mogu da vam saopštim. U ovom trenutku ne­mam ovlašćenje da u ime klijen­ta dajem bilo kakve izjave za jav­nost", prokomentarisao je kratko Mugoša.

Sigurno je da u Kombinatu alu­minijuma ne znaju sve detalje oko aktivnosti En plus grupe u Podgo­rici. Dnevne novine su objavile in­formaciju do koje su došle iz po­uzdanih izvora. Prva potvrda te informacije nije, naravno, došla iz KAP-a, ali su se svi, pažljivijim gledanjem fotografija sa privođe­nja finansijskog direktora KAP-a Dmitrija Potrubača, mogli uvjeriti u istinitost navoda DN.

Dimitrij Potrubač je, naime, u Osnovno državno tužilaštvo u Pod­gorici priveden 11. jula, a na ulazu u ovu instituciju nalazio se i gene­ral-major Aleksandar Valentinović Osminin, što se vidi i na fotogra­fiji koju objavljuju DN. Znači, ima­ju potvrdu njegovog boravka. Na kraju, u tekstu  u DN nije rečeno da je do kraha kompjuterskog siste­ma došlo nakon uvođenja stečaja u KAP.

Izvor: DN  Foto:DN

Portal Analitika