Društvo

Mitropolit Mihailo osveštao obnovljeno zvono na crkvi u Bajramovica

1407Zvono1
P
oglavar Crnogorske pravoslavne crkve, mitropolit Mihailo osveštao je danas zvono na obnovljenoj crkvi Svetog Arhanđela Mihaila u selu Bajramovica, u Katunskoj nahiji.

Mitropolit Mihailo osveštao obnovljeno zvono na crkvi u Bajramovica
Portal AnalitikaIzvor

- Zvono sa crkve skinula je 1917. godine austrougarska vojska, a akciju za kupovinu novog pokrenula su četiri bratstva iz Bajramovice - Turčinovići, Mrvaljevići, Draškovići i Katnići su vlasnici crkve i zajednički su kupili novo zvono - kazao je koordinator akcije, Gojko Mrvaljević.

On je podsjetio da je crkva Svetog Arhanđela Mihaila podignuta je 1893. godine, i da će biti u cjelosti obnovljena dobrovoljnim prilozima tih bratstava, sa svim crkvenim inventarom i ikonostasom.

Obraćajući se vjernicima i mještanima, mitropolit Mihailo je kazao da je osveštano zvono na crkvi u Bajramovici "prvo crnogorsko zvono poslije jednog vijeka".

- Njegov glas nije samo za ova četiri bratstva, već za čitavu Crnu Goru. Crkva je otvorena za sve vjeroispovijesti ko želi da se Bogu moli, kao što i Crnogorci poštuju sve druge religije - poručio je Mihailo.

1407zvono2
Portal Analitika