Svijet

Oland: Počeo oporavak francuske ekonomije

1407oland
F
rancuski predsjednik Fransoa Oland rekao je da je francuska ekonomija, koja je ove godine ušla u recesiju i dostigla rekodni procenat nezaposlenosti, počela da se oporavlja.

Oland: Počeo oporavak francuske ekonomije
Portal AnalitikaIzvor

"Ekonomski oporavak je počeo", objavio je Oland u televizijskom intervjuu povodom državnog praznika Dana pada Bastilje i dodao da se industrijska proizvodnja poboljšala, kao i da je došlo do blagog povećanja potrošnje, prenosi Al Džazira.

Ipak, s obzirom na to da se Francuska bori da održi deficit pod kontrolom, Hollande nije odbacio mogućnost povećanja poreza, kako bi održao ravnotežu u budžetu, prenijela je agencija AFP.

"Povećaću poreze samo ako to bude neophodno i to najmanje moguće", rekao je Oland.

Njegov intervju objavljen je na više televizijskih kanala, dok Francuska obilježava nacionalni praznik uz tradicionalnu vojnu paradu na Jelisejskim poljima u Parizu.

Vojnici iz 13 afričkih zemalja, koje su podržale francusku u ratu u Maliju, marširali su zajedno s francuskom vojskom i američkim vojnicima.

Predsjednik Oland, koji je paradu pratio iz predsjedničke lože u društvu generalnog sekretara Ujedinjenih nacija Ban Ki Mun-a i privremenog predsjednika Malija Dionkunde Traorea, rekao je da prisustvo vojnika afričkih zemalja predstavlja "odavanje pošte svima onima koji su aktivno pomogli da terorizam bude protjeran s teritorije Malija", prenio je AP.

 

Portal Analitika