Muzika

EXIT: Dejvid Geta oborio rekord Dens arene(FOTO,VIDEO)

137poct
V
iše od 45.000 ljudi razlilo se po binama Egzit festivala kako bi odgledali nastup sastava "Atoms for Peace" i u isto vrijeme neumorno skakalo uz hitove sa plejliste najpopularnijeg didžeja na svijetu, Dejvida Gete, koji je ponovo oborio rekord posjete Arene!

EXIT: Dejvid Geta oborio rekord Dens arene(FOTO,VIDEO)
Portal AnalitikaIzvor

Četvrtog dana Egzit festivala po broju posjete gotovo je dostignut kapacitet tvrđave!Gužve na ulazu počele su da se stvaraju već oko 21 čas, da bi kulminirale prije ponoći i nastupa najvećih zvijezda ovogodišnje Egzit R:Evolucije. Koncertni prostor  tvrđave nije bio dovoljan da primi sve one koji su željeli da odgledaju I odslušaju nastupe poznatih muzičkih sastava.

137yo1t
Veza između publike i "Atoms For Peace" ostvarena je i prije početka nastupa, čim je frontmen Tom Jork izašao na binu. Budući da su fanovi željno čekali njegov nastup, uzvici oduševljenja koji su se prolomili kada je stupio na binu ispratili su i Flija, jednog od najboljih i najpoznatijih basista svijeta.

Ovaj član postave Red Hot Chili Peppersa odmah je odgovorio na sebi svojstven način, dovodeći žice svoje bas gitare do ekstaze. Transfer emocija između publike i benda mogao se osjetiti tokom čitavog nastupa ovog, do perfekcije uvježbanog, sastava. 

Tom, Fli i ekipa svirali su pjesme sa aktuelnog albuma "Amok", koje su u živom izvođenju zvučale mnogo energičnije i angažovanije, dok je publika na glavnoj bini jakim aplauzom pozdravila i numere sa Jorkovih solo albuma.

Programski direktor glavne festivalske bine, Dragan Ambrozić, o nastupu Jorkovog novog sastava na  tvrđavi kaže: 

- Atoms for Peace su pokazali da je u muzici još uvijek moguće napraviti nešto novo. Jork, Fli i društvo su nam predstavili postelektronski rok nošen apstraktnim ritmovima i humanističkim porukama, nošen sudarom hladnog i toplog, dokazujući da uvijek postoji način da se čist umjetnički čin predstavi širokom krugu ljudi, bez kompromisa.

Vrijedi pomenuti i zapaženi koncert domaćeg sastava Darkwood Dub pred više od 10.000 ljudi, kao i energični DJ setove Chase&Status, SkiSM i Wilkinsona, koji su nastupili pod okriljem najveće platfome za dubstep i dnb muziku, etikete UKF Music.

137dg4t
S druge strane tvrđave, David Geta je sa 25.000 posjetilaca oborio rekord Dens arene, koji je prije samo dva dana postavio Fetboj Slim. Zbog ogromnog interesovanja publike kapacitet Arene je povećan, cijeli dan su radnici pripremali teren kako bi Arena mogla da primi do sada najveći broj ljudi.Suvereni vladar top lista u posljednjih nekoliko godina ređao je svoje hitove, ali je predstavio i najktuelnija izdanja koja će obilježiti ljeto pred nama, izazivajući publiku da ga prati. 

Bina Dens arene je za ovu priliku posebno proširena i prilagođena prema njegovoj vrhunskoj produkciji, kako bi mogla da primi veliku platformu sa miks pultom i više od trideset specijalnih rasvjetnih tijela. 

Posle njega su, pred masom koja je do jutarnjih časova odbijala da napusti Arenu, nastupili i fenomenalni Mark Najt, Stiv Anđelo i Dikson i Ame. 

Atmosferu na Fjužn bini je pokrenuo flamenko ritam Entre Fronterasa, da bi publiku dodatno očarao vokal britanske zvijezde u usponu Dilajle. Ipak, zvijezde večeri na ovoj bini su, bez sumnje, bili Van Gogh sa kojima je publika horski pjevala tokom jednoipočasovne svirke. 

137vgt
Đule i ekipa su, kao i uvek, bili dosljedni i počastili su fanove svim najvećim hitovima koji su obilježili protekle dvije decenije njihove karijere.

Kao i tokom prethodne dvije večeri, pun je bio i Silent Disco, gde su najjasniji bili uzvici oduševljenja velikog broja posjetilaca koji su uz osmjehe igrali sa raznobojnim slušalicama na glavi. 

Riffs&Beats, Radio As, Gaia Xperiment Trance i Latino bine su takođe imale brojnu publiku do ranih jutarnjih časova.

I.K.

137densmk1ex8

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

137densmk2ex7

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

137dg3ex5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

137ex2t

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

137ex3t

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

137ex4t

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

137ex5t

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

137ex6t

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

137yo2ex1

 

 


Portal Analitika