Abiznis

Radnici Vektre Jakić dali još jednu šansu Draganu Brkoviću

1407vektra
N
a jučerašnjem zboru radnici “Vektre Jakić” su se dogovorili da nastave dežurstva na lageru oblovine na Ciglani i ponovo se masovno okupe 2. avgusta. Šestočlanoj ekipi, koja u ime radnika pregovara sa poslovodstvom kompanije još jednom je obećano da će se naći sredstva za isplatu zaostalih dugovanja, prenosi PVportal.me.

Radnici Vektre Jakić dali još jednu šansu Draganu Brkoviću
Portal AnalitikaIzvor

Iako su radnici “Vektre Jakić” na posljednjem zboru održanom 24. juna najavili da će 13. jula stupiti u štrajk glađu, ukoliko ne dobiju zaostale plate, to nijesu učinili. Još jednom su produžili taj rok i dali vremena vlasniku kompanije Draganu Brkoviću da za radnike obezbijedi novac.

Radnici će nastaviti do 2. avgusta da dežuraju na lageru oblovine Ciglana kako bi zabranili njen odvoz.

Na prošlom zboru radnici su najavili masovan dolazak 13. jula ali samo polovina je ispoštovala dogovoreno. Zato dio okupljenih radnika zamjera takvom odnosu svojih kolega, praveći poređenje sa štrajkovima radnika u drugim gradovima Crne Gore. Oni su masovniji, jedinstveniji i energičniji u svojim zahtjevima zato sve i ostvare. Kažu KAP je otišao u stečaj ali niko od radnika nije otpušten, dok je oko 200 radnika Vektre Jakić prije godinu uvođenjem stečaja otišlo na Biro rada.

 

Portal Analitika