Politika

DPS pita Lekića: Koliko košta život u Rimu?

dpsok1007
P
ošto nije ispunio prvi zadatak, da u Vašingtonu zaustavi održavanje referenduma u Crnoj Gori, pa ni drugi koji mu je u Rimu uručio vojvoda Andrija Mandić, kada ga je doveo u Podgoricu da nam ruši državnost, Miodrag Lekić sada iz trećeg pokušaja hoće da mijenja Vladu koju čine DPS i SDP i sve ostale partije koje su sa svim građanima, i onima koji su glasali za, kao i onima koji su bili protiv, uspjele da obnove državnu nezavisnost, saopšteno je Portalu Analitika iz Demokratske partije socijalista.

DPS pita Lekića: Koliko košta život u Rimu?
Portal AnalitikaIzvor

DPS je reagovao na tvrdnje lidera Demokratskog fronta Miodraga Lekića, koji je je ocijenio da je Vlada premijera Mila Đukanovića "formalna" jer u ovom trenutku Crna Gora nema izvršnu vlast koja bi bila sposobna da donese makar odluku o budžetu zemlje, kao najznačajnijem dokumentu svake države.

Iz DPS-a tvrde, da zajedno sa poslaničkom platom, Lekić u Crnoj Gori prihoduje 6.000 eura.

Zato se, kako smatraju u DPS-u, postavlja logično pitanje - zar je toliko skup život u Rimu?

- Na dan crnogororske državnosti, jedan od njenih najvećih protivnika, ražalovani ambasador Slobodana Miloševića i Vojislava Koštunice drži slovo o interesima Crne Gore. Bivši ambasador čak nije ni glasao, jer je imao preča posla, ali sada mu je stalo da ispuni misiju, vjerovatno zato što je bolje plaćen. Pokušava da nam kao poslanik demonstrira svoje znanje o rebalansu budžeta i finanasijama - navodi se u reagovanju DPS-a.

Iz DPS-a smatraju da bi mogao da govori o tako složenim pitanjima, Lekić treba makar da nauči da više od 4.000 eura, koliko pripada njegovom poslaničkom klubu - mimo Nove srpske demokratije, Pokreta za promjene i dijela bivše Socijalističke narodne partije SNP-a - nije negov novac, iako ga za sebe uzima, kako sve glasnije pričaju poslanici, a što se može i provjeriti.

Prema ocjeni DPS-a, kada shvati da ga Lekić potkrada, možda će Janko Vučinić, “bivši bokser koji je navikao da upada na tuđe posjede, potražiti partijskog šefa u nekoj od njegovih brojnih nekretnina da porazgovaraju u četiri oka. Još uvijek mu je inspiracija borba protiv članstva Crne Gore u NATO”.

- Makar više ne gura Japan i Australiju da se integrišu u tu političko-vojnu alijansu. Bivši ambasador je konačno naučio da je NATO atlantski savez, a da se Japan i Australija nalaze na Pacifiku - zaključuje se u reagovanju DPS-a.

Portal Analitika