Društvo

Njujork: Održan svečani prijem povodom Dana državnosti Crne Gore

oknjujork
P
ovodom 13. jula, Dana državnosti Crne Gore, Generalni konzulat u Njujorku organizovao je svečani prijem koji je okupio veliki broj pripadnika dijaspore i udruženja iz Njujorka, ali i ostalih gradova Sjedinjenih Američkih Država. Svečanosti su, takođe, prisustvovali i članovi društva „Montenegro-Kanada“ iz Toronta, koji su uvijek rado viđeni gosti na prijemima i okupljanjima crnogorske dijaspore u Sjevernoj Americi, saopšteno je iz MVPEI.

Njujork: Održan svečani prijem povodom Dana državnosti Crne Gore
Portal AnalitikaIzvor

U ime predstavnika Crne Gore, prisutnima su se obratili ambasador Crne Gore u Vašingtonu prof. Srđan Darmanović i Generalni konzul u Njujorku ambasador Zoran Janković, koji su u svojim obraćanjima predstavnicima dijaspore čestitali praznik i naglasili značaj ovakvih okupljanja u cilju produbljivanja i učvršćivanja odnosa naših iseljenika sa matičnom državom.

Zahvaljujući donacijama uglednih privrednika i ugostitelja porijeklom iz Crne Gore, gostima je pripremljeno bogato posluženje i crnogorska pića, čiji su tradicionalni sponzori bile kompanije „Plantaže“ i „Trebjesa“.

 

Portal Analitika