Region

Željko Malnar ispraćen na svoj posljednji put

1207malnar
B
rojni prijatelji i poštovaoci oprostili su se danas na Krematorijumu zagrebačkog groblja Mirogoj od novinara, istraživača, putopisca i pustolova Željka Malnara (69), koji je preminuo u utorak 9. jula.
Željko Malnar ispraćen na svoj posljednji put
Portal AnalitikaIzvor


Malnara su na njegovu "posljednju ekspediciju" ispratili novinari

Zoran Petrušić

i

Romano Bolković

, glumac

Dejan Aćimović

, koji je pročitao dio Malnarovog teksta objavljenog u Globusu, te zagrebački gradonačelnik

Milan Bandić

.



"Bio si baština ovoga grada koja će uvijek ostati s nama. Bio si originalan i svoj i to nije lako nigdje, a posebno ne u ovoj sredini', kazao je Bandić.



Malnar je rođen u Zagrebu 12. aprila 1944. godine, a nakon završene gimnazije studirao je medicinu i eksperimentalnu zoologiju.



1207_ispracaj_malnara

Za vrijeme studija organizuje putovanja i ekspedicije, kojima je posvetio veći dio svoga života i kojima je kasnije bio i voditelj. Na putovanjima upoznaje razne ljudi i kulture.



Autor je više od 70 dokumentarnih filmova i reportaža iz raznih zemalja s više kontinenata. Zajedno s Bornom Bebekom 1986. izdaje knjigu "U potrazi za staklenim gradom", koja doživljava četiri izdanja.



Hrvatska javnost naviše ga se sjeća po noćnoj talk show emisiji 'Noćna mora Željka Malnara', koja je emitovana na OTV-u i na televiziji Z1 od početka 1992. do kraja juna 2010. godine.



U njoj je Malnar igrao ulogu samoproglašenog predsjednika izmišljene Republike Peščenice, a ključna mjesta u emisiji imali su njegovi "ministri", uglavnom zanimljivi ljudi, gubitnici s ruba društva.


Portal Analitika