Politika

VUJANOVIĆ: Slobodarstvo i antifašizam simbolizuju Crnu Goru

1207Prijem_Cetinje
S
lobodarstvo i antifašizam, ujedinjeni u jedan datum - 13. jul, na najbolji način simbolizuju Crnu Goru, ocijenio je crnogorski predsjednik Filip Vujanović. On je večeras, povodom 13. jula - Dana državnosti, priredio svečani prijem u Plavom dvorcu na Cetinju.
VUJANOVIĆ: Slobodarstvo i antifašizam simbolizuju Crnu Goru
Portal AnalitikaIzvor


Vujanović je kazao da ovogodišnja proslava Dana državnosti ima posebnu vrijednost, jer se obilježava u godini u kojoj je Crna Gora proslavlja dva vijeka rođenja Petra Drugog Petrovića Njegoša.



“Podsjećajući na bogate i sadržajne veze Njegoša sa velikanima današnjih država Evropske unije, ponoviću našu odlučnost da budemo dio te velike evropske porodice, koja nam je potrebna, ali čijim vrijednostima i mi možemo da doprinesemo dostignućima naše istorije i kulture”, naveo je Vujanović, javlja Mina.



Zbog toga je, kako je naveo, poštovanje Njegoša vječna obaveza Crne Gore.



Prijemu u Plavom dvorcu prisustvovali su premijer

Milo Đukanović

i ministri, predstavnici političkog, kulturnog i javnog života, narodni heroji, kao i predstavnici diplomatskog kora i međunarodnih organizacija u Crnoj Gori, prenijela je Mina.



Na prijemu nije bilo predstavnika opozicionih partija.



U vrijeme održavanja prijema, desetak pristalica Pokreta „Udar” protestovalo je u blizini Plavog dvorca, uzvikujući parole protiv vlasti i dobacujući uvrede zvanicama koje su pristizale.

Portal Analitika