Društvo

Berane: Policija oduzela oružje i municiju u ilegalnom posjedu

ilegalanposjeduok
Službenici Ministarstva unutrašnjih poslova – Uprave policije, Centra bezbjednosti Berane su sproveli operativnu aktivnost „Meta“, u kojoj su pronašli i od dva lica oduzeli oružje i municiju u ilegalnog posjedu – pet pušaka i 980 komada municije.

Berane: Policija oduzela oružje i municiju u ilegalnom posjedu
Portal AnalitikaIzvor

Naime, službenici CB Berane su, u konsultaciji sa Osnovnim državnim tužiocem u Beranama i po pribavljenoj naredbi za pretres od sudije za istrage Osnovnog suda u Beranama, u mjestu Šekular izvršili pretres porodičnih kuća i pomoćnih objekata koje koriste G.Ž. (37) i B.Š. (70) iz Berana, saopšteno je iz Uprave policije.

U objektima koje pripadaju G.Ž. pronađeni su i oduzeti poluatomatska puška cal. 7,62 mm sa bajonetom, vojna puška M 48 – poluautomatska puška cal. 7,9 mm, lovačka puška tzv. bokerica cal. 12 mm, lovačka puška dvocjevka cal. 16 mm, 61 komada municije različitog kalibra i lovački redenik.

Policijski službenici su u objektima B.Š. pronašli i oduzeli automatsku pušku AK cal. 7,62 mm, 919 komada municije cal. 7,62 mm, četiri okvira za automatsku pušku i nož – bajonet za automatsku pušku.

Od osumnjičenih G.Ž. i B.Š. je uzeta izjava u prostorijama CB Berane. Protiv njih će Osnovnom državnom tužiocu u Beranama biti podnijeta krivična prijava u redovnom postupku, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Oružje i municija su upućeni u Forenzički centar, radi vještačenja.

Službenici CB Berane su, krajem juna 2013. godine, kod dva lica – N.Z. (57) i V.B. (59) iz Berana pronašli i oduzeli dva pištolja, pušku i 42 komada municije.

 

 

 

Portal Analitika