Društvo

František Lipka boravio u službenoj posjeti Budvi

1207budva
A
mbasador Slovačke u Crnoj Gori, njegova ekselencija František Lipka, boravio je danas u službenoj posjeti predsjedniku opštine Budva Lazaru Rađenoviću.

František Lipka boravio u službenoj posjeti Budvi
Portal AnalitikaIzvor

 

Sastanku su prisustvovali i potpredsjednici opštine Budva: Milan Vučinić i Ljubomir Filipović, sekretarka za lokalnu samoupravu Tanja Kažanegra, sekretar za investicije i razvoj Cvetko Pajković i savjetnica za odnose sa javnošću Tijana Kotarac.

Predsjednik Rađenović, sa saradnicima, predstavio je ambasadoru Lipki aktivnosti opštine kroz tri segmenta: finansije, investicije u infrastrukturu i modernizaciju administracije.

Najviše riječi na sastanku bilo je o procesu integracije u EU, i mogućnosti korišćenja kako pristupnih fondova, tako i kohezionih, kada Crna Gora postane punopravni član. Potrebno je, prema riječima ambasadora Lipke, što prije oformiti stručne timove mladih ljudi koji će naučiti pisanje projekata po standardima EU i sa tog aspekta on je najavio velike mogućnosti pomoći i saradnje od strane SLovačke (obrazovanje naših kadrova u Slovačkoj, seminari i edukacija u Crnoj Gori i sl.)

Ambasador Lipka je istakao značaj ponovnog povezivanja Budve i Banjske Bistrice, grada pobratima u Slovačkoj u realizaciji i konkretizaciji projekata od obostranog interesa, kao i dovodjenje značajnih investitora iz ove zemlje koji bi u Budvi mogli prepoznati potencijal za svoja ulaganja, posebno u oblasti turizma.

 

Portal Analitika