Muzika

EXIT: Snup Lajon i Fetboj Slim zabavili 35.000 posjetilaca(FOTO, VIDEO)

127exi1
D
rugi dan Exit-aobilježio je svojim nastupom  jedna od najpoznatijih planetarnih hip-hop i r’n’b zvijezda Snoop Dogg, aka Snoop Lion. Naime, u momentu kada je na Main Stage ovogodišnje R:Evolucije izašao čuveni Snoop Dogg, aka Snoop Lion, ispred nje se našlo oko 35.000 duša koje su zajednički zdušno dočekale prve taktove njegove pjesme “California”. Opušten, kakav jeste, uz malo uličnog šarma, Snoop je sa svojim dijamantskim mikrofonom ostavio bez daha, izvodeći kako stare hitove, ali i nove numere inspirisane reggae nasljeđem.

EXIT: Snup Lajon i Fetboj Slim zabavili 35.000 posjetilaca(FOTO, VIDEO)
Portal AnalitikaIzvor

Ako ste zaboravili kako izgleda pun koncertni prostor koji odiše zajedničkim osjećajem dobrog provoda onda je upravo to ponudila jedna od najpoznatijih planetarnih hip-hop i r’n’b zvijezda.

“Bio je ovo fantastičan koncert. Publika u Srbiji je odlična. Imate odličan festival i čast mi je što sam bio dio energije koju nosi Exit”, poručio je muzičar čiji će nastup na Exitu 2013 još dugo ostati u koncertnim sjećanjima.

127alis
Uz nezampaćenu energiju kojom odiše ovogodišnja R:Evolucija, tokom druge večeri Exit festivala, Petrovaradinsku tvrđavu posjetilo je preko 40.000 posjetilaca! Pozitivne vibracije bile su na svakom koraku i još jednom smo se uvjerili zašto je Exit festival s pravom među 10 svjetskih festivala.

Domaće rokenrol zagrijevanje na Main Stage-u publici je pružio beogradski sastav Kanda, Kodža i Nebojša, a vjerovatno jedan od najnadahnutijih nastupa imala je čudnovata Alice Rusell, koja je dokazala zašto je najveća nova zvijezda britanske muzičke industrije. Njen nastup potvrdio je da je riječ o nesvakidašnjoj umjetnici čiji glas dopire do visina koje je za sobom ostavila Ejmi Vajnhaus.

127badcopy
Sjajan nastup imali su i momci iz beogradskog sastava Bad Copy, koji su na oduševljenje publike imali dovoljno brzih riječi i hip-hop ritma za više nego uspješan nastup. Uslijedilo je ono što je sve prisutne nagnalo da se pretvore u jednu zajedničku eksploziju pozitivne energije.

Naime, u momentu kada je na Main Stage ovogodišnje R:Evolucije izašao čuveni Snoop Dogg, aka Snoop Lion, ispred nje se našlo oko 35.000 duša koje su zajednički zdušno dočekale prve taktove njegove pjesme “California”.

Opušten, kakav jeste, uz malo uličnog šarma, Snoop je sa svojim dijamantskim mikrofonom ostavio bez daha, izvodeći kako stare hitove, ali i nove numere inspirisane reggae nasljeđem. Ako ste zaboravili kako izgleda pun koncertni prostor koji odiše zajedničkim osjećajem dobrog provoda onda je upravo to ponudila jedna od najpoznatijih planetarnih hip-hop i r’n’b zvijezda. “Bio je ovo fantastičan koncert. Publika u Srbiji je odlična. Imate odličan festival i čast mi je što sam bio dio energije koju nosi Exit”, poručio je muzičar čiji ćemo nastup na Exitu 2013 još dugo nositi u koncertnim sjećanjima.

Nakon furioznog nastupa Dinamite MC sa ekipom DJ dvojca Camo & Krooked na Main Stage-u se nastavio set drum and bass i dubstep do zore. Dub Phizix & Strategy su se pojavili pred publikom u 03.45h, a binu su zatvorili Broke & English čiji početak seta je biozakazan za 05.00h.

Pored uvijek fenomenalne glavne bine, Fusion je doživeo ekstazu kada je na scenu izašao Kiril Džajkovski. Trube, saksofon, mistični i snažni zvuk juga uz repovanje pevačice, posebno je oduševio strance. Latino stage je vodio u srce Španije, a kao i uvijek odisao je pozitivnom atmosferom, nasmijanim ljudima i plesnim ritmovima. Gaia Xperiment Trance stage pokazao je da je definitivno bilo vrijeme da dobije svoje mjesto na festivalu.

127FBS
Kada je Fatboy Slim stupio na scenu, Dance Arena se napunila u rekordnom roku! Uz transparent "Eat, sleep, rave, repeat" i nezapamćenu gužvu na Dance Areni FatBoy Slim dovodi publiku do transa. Muzičar je inače imao ogromnu tremu pred nastup, a od svog menadžera je čak dobio i nekoliko "otrežnjujućih" šamara koji su izgleda bili učinkoviti, jer je na Dance Areni vladala nezapamćena gužva. Toliko, da su kapije Arene na kratko bile zatvorene, kako bi rijeku ljudi polako pustili na tlo Arene. Ovo je definitivno najposjećeniji četvrtak na EXIT festival ikada ka\u organiyatori.

Uslijedio je iskusni Seth Troxler i Apollonia koja je publiku zabavljala do ranih jutarnjih časova.

Da se u savremenu popularnu muziku može inkorporirati "gluvo glamočko", odnosno u ovom slučaju "gluvi fanki", pokazao je Mega svjetski car Rambo Amadeus, koji je upravo komedijaški ljuljao oduševljenu publiku na Exitovoj Fusion bini. Ako ste se pitali kako izgleda "gluvi fanki", recimo reći ćemo vam da je u pitanju fanki ples bez muzike. Slažete se, jedino Rambo na ovako nešto može da nas nagovori.Obučen u svoj dobro poznati sako na pruge, njegova fuzija na Exitovoj Fusion bini i dalje traje i ostavlja trag.

Duo Who See, poznat i kao Who See Klapa, iz Crne Gore, predstavio se  publici Fusion bine  sa svojom dobro poznatom  fuzijom hip-hop i dub step zvuka ,. Već sa prvim taktovima njihove poznate Igranke ovaj dvojac je  definitivno napravio izuzetnu "Igranku" na Fusion bini .

Danas se očekuje festival na festivalu, Warriors Dance i bend The Prodigy! Jeff Mills, Ana Popović, Cockney Rejects i još mnogo bina i izvođača .

I. KERN

127ex1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

127ex2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

127ex3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

127ex4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

127ex5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

127ex6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

127ex7

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

127ex8

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto:Portal Analitika

Portal Analitika