Politika

SNP: 13. jul najsvjetliji datum u istoriji naroda Crne Gore

snp-logo
S
ocijalistička narodna partija čestitala je svim građanima Crne Gore, 13. jul, Dan državnosti i Dan ustanka naroda Crne Gore.

SNP: 13. jul najsvjetliji datum u istoriji naroda Crne Gore
Portal AnalitikaIzvor

U saopštenju dostavljenom Portalu Analitika navodi se da ''u svijetloj istoriji naše države, 13. jul ima izuzetan značaj''.

- Tog dana, 1878. godine, Crna Gora je na Berlinskom kongresu dobila međunarodno pravno priznanje. Na isti dan, 1941. godine, Crna Gora se upisla na listu zemalja od kojih su drugi učili kako se treba boriti za slobodu, dižući ustanak protiv najvećeg svjetskog zla-fašizma, naveo je SNP.

SNP Crne Gore sa uvažavanjem gaji sjećanje na te značajne datume naše istorije i odaje počast svim slobodarima i herojima palim za slobodu svoga naroda.

Antifašizam i slobodarstvo vječne su vrijednosti Crne Gore, objedinjene u simboliku 13. jula, imamo se čega sjećati, imamo šta i pamtiti, a isto tako i za pokoljenja čuvati.

Na ovaj najsvijetliji dan u istoriji naroda Crne Gore, delegacija SNP-a će dana 13.jula 2013.godine u 10 časova, položiti vijenac na Spomenik Partizanu borcu na Gorici, u Podgorici, zaključeno je u saopštenju.

 

 

Portal Analitika