Društvo

LP najoštrije osuđuje napad na svatove u Murinu

0807iberalilogo
L
iberalna partija Crne Gore najoštirje osuđuje prebijanje svatova u Murinu.

LP najoštrije osuđuje napad na svatove u Murinu
Portal AnalitikaIzvor

Podsjećamo, kolona svatova, koja se u nedjelju iz Gusinja uputila ka Rožajama, doživjela je brutalan napad u centru Murina kada su mještani Rade Paunović i Ljubiša Popović prvo vrijeđali na nacionalnoj osnovi, a potom letvama i pesnicama pretukli dva svata.

Prema riječima portparola te partije Zdravka Šoća, Liberali zahtijevaju hitnu intervenciju nadležnih državnih organa na rasvjetljavanju cjelokupnog nemilog događaja.

- Pitamo tužioca iz Plava da li je napad na mirne građane Crne Gore zaista samo „nasilničko ponašanje“, kao što je on okarakterisao pomenuto djelo, ili je to napad iz vjerskih i nacionalističkih pobuda. Nedvosmisleno je da su huligani napali kolonu svatova samo zbog zastava i to državne zastave Crne Gore i bošnjačke zastave, te da su žrtve pretučene samo zato, jer, je evidentno da, pripadaju drugoj naciji i vjeri od napadača i da poštuju državu u kojoj su, jer ističu njene simbole - naglašava Šoć.

Liberali pozivaju na poštovanje svih vjera, nacija i izgradnju međunacionalnog mira i vjerskog sklada, kakav bi uvijek trebao da krasi Crnu Goru i po kojem bi ona trebala da bude prepoznata u demokratskom svijetu.

- Najporaznije, u svemu, je što se ovakav događaj zbio, upravo, u danima kad je u Srebrenici nad sunarodnicima prebijenih, prije 18 godina izvršen nastrašniji zločin, u Evropi poslije drugog svjetskog rata. Horor scene prebijanja građana Crne Gore su se odigravale pred očima nejači, žene i đece, koja su bila u svatovskoj koloni, a pukim slučajem su izbjegli da i oni postanu žrtve - zaključuje Šoć.

 

Portal Analitika