Abiznis

Veliko interesovanje investitora za vile u Kavču

kavce
P
ovoljna mikro-klima i fantastičan pogled, glavni su razlozi koji su Boka grupu opredijelili da investira kapital u izgradnju vila u Kavču u kotorskoj opštini, saopštio je osnivač kompanije Džon Kenedi /John Kennedy/.

Veliko interesovanje investitora za vile u Kavču
Portal AnalitikaIzvor

„Krenulo se sa gradnjom, a već na početku bilježimo veliko interesovanje investitora. To je dobar znak i potvrda da smo izabrali fenomenalno mjesto“, kazao je Kenedi i naznačio kvalitet saradnje sa Opštinom Kotor u realizaciji biznisa.

Prema njegovim riječima, u ponudi su kuće vrijedne od 400 hiljada do milion eura.

»Prva, najskuplja, prodata je engleskom kupcu. Interesovanje je veliko iz Velike Britanije i iz svijeta. Radimo punom snagom«, rekao je Kenedi i najavio završetak kuća, u potpunosti arhitektonski usklađenih sa okolinom, kroz nekoliko mjeseci.

On je dodao da je zemljište kupljeno od privatnog vlasnika i da u Crnoj Gori nema jeftine već samo vrijedne zemlje ne precizirajući po kojoj je cijeni zemljište kupljeno od privatnika. On je dodao da je kvadrat zemlje u Kavču sada od 60 do 100 eura.

„Ovdje sjediš na sunčanoj terasi i gledaš na golf teren, a malo desno na more ka Porto Montenegru, dok te u pozadini brdo štiti od vjetra i kiše koja pada u Kotoru“, kazao je Kenedi na svečanosti povodom početka izvođenja radova na projektu Si Briz /Sea Breeze/, u okviru čije prve faze je iskljuèivo britanskim kapitalom planirana izgradnja 50 luksuznih vila, od kojih će 25 biti na ovoj lokaciji.

Gradonačelnik Kotora Marija Ćatović je ocijenila da projekti poput Si Briza govore o uspješnoj saradnj izmeðu Opštine i privatnog sektora.

„Si Briz je prvo stambeno naselje ove vrste u Opštini Kotor planirano da ponudi kako arhitektonsku, tako i svaku drugu pogodnost usklađenu sa predivnim ambijentom. Na ovoj lokaciji vidjećemo prvih 25 od 50 pažljivo osmišljenih kuća koje su dizajnirali i izgradili crnogorske aritekte, tehnièke ekipe i građevinske kompanije“, kazala je Ćatović poželjevši dobrodošlicu novoj zajednici na teritoriji Opštine Kotor koja će sa sobom donijeti novi kapital i mogućnosti za ljude koji ovdje već žive. (Mina business)

 

 

 

Portal Analitika