Region

Vučić ne želi na mjesto premijera mimo izbora

okvucic
L
ideri vladajuće koalicije Ivica Dačić, Aleksandar Vučić i Mlađan Dinkić će na sjutrašnjoj sjednici Vlade predstaviti njene programske ciljeve nakon rekonstrukcije.

Vučić ne želi na mjesto premijera mimo izbora
Portal AnalitikaIzvor

Kako je potvrđeno Blicu, prioritetni ciljevi biće ekonomski, a najvažniji među njima biće smanjenje stope nezaposlenosti ispod 20 odsto. Kako saznaje taj beogradski list, Vučić ne želi na funkciju premijera bez izbora, o kojima se trenutno u Vladi ne razmišlja.

Kako je i najavljeno poslije prvog sastanka lidera koalicije posvećenog rekonstrukciji, na dnevnom redu će prvo biti ciljevi za naredni period, dok će personalna rješenja ove nedjelje biti unutarstranačka tema.

Na sjednici Predsedništva Srpske napredne stranke, koja će se održati u subotu, lider naprednjaka Aleksandar Vučić će izaći sa imenima funkcionera koji nisu zadovoljili u prvih godinu dana rada Vlade i koji bi po njegovom mišljenju nakon rekonstrukcije trebalo da budu zamijenjeni. Nakon toga, Predsjedništvo SNS doneće konačnu odluku.

- Sve cifre koje se pojavljuju u javnosti su nagađanje i spekulacije, jer konačnu odluku niko od lidera vladajuće koalicije još nije donio. Samo načelno je postignut dogovor. Nije tačno ni da će svako zamijeniti po 20 ljudi. To bi bilo previše i sigurno da ni Vučić, ni Dačić ni Dinkić ne bi za to dobili podršku u svojim strankama - kaže za Blic izvor blizak vrhu vlasti.

Ni rotacija ministarstava između SNS i SPS, o kojoj se posljednjih dana sve više priča, a koja bi podrazumijevala potpisivanje novog koalicionog sporazuma nije realna. To se, kako tvrdi sagovornik, osim u medijima, nigde drugo i nije razmatralo.

I mada je priču o rotaciji na mjestu premijera gde bi Vučić i Dačić zamijenili mjesta podgrijao predsjednik Skupštine Nebojša Stefanović, ona nije moguća.

Kako tvrdi dobro upućeni sagovornik, Vučić nikada ne bi prihvatio premijersku fotelju bez izbora koji u ovom trenutku nisu opcija.

 

Portal Analitika