Politika

Kvalitetna saradnja parlamenata Crne Gore i Srbije

skupstina
P
redsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić, na poziv domaćina predsjednika Narodne Skupštine Srbije Nebojše Stefanovića, boravi u zvaničnoj posjeti Republici Srbiji, saopšteno je večeras iz Krivokapićevog kabineta.

Kvalitetna saradnja parlamenata Crne Gore i Srbije
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednik Krivokapić je održao besjedu na posebnoj sjednici srpskog parlamenta, koju je predsjednik Stefanović zakazao u njegovu čast. Krivokapić se narodnim poslanicima obratio u svojstvu predsjednika Skupštine Crne Gore kao i predsjednika Parlamentarne Skupštine OEBS-a.

Besjedi je prethodio sastanak između Krivokapića i Stefanovića na kojem je još jednom istaknuta kvalitetna saradnja između dva parlamenta koja je, između ostalog, rezultirala i snažnom podrškom srpske delegacije u Parlamentarnoj Skupštini OEBS-a Krivokapićevoj kandidaturi za predśednika PS OEBS-A. Na sastanku je posebno akcentovana mogućnost snažnije saradnje dva parlamenta u oblasti razmjene iskustava vezanih za proces pristupnih pregovora i usaglašavanja nacionalne legislative sa evropskim zakonodavstvom.

Krivokapić je razgovarao je danas u Beogradu i sa predsjednikom Vlade Republike Srbije Ivicom Dačićem. Na sastanku je zaključeno da Crnu Goru i Srbiju osim istorijskog zajedništva vezuje i ekonomska saradnja koja može biti dodatno inetnzivirana u narednom periodu. Obostrano je akcentovan značaj zajedničkih infrastrukturnih projekata koji bi, osim povezivanja dvije države, učinili Crnu Goru i Srbiju atraktivnijim destinacijama stranim turistima ali i investitorima, navodi se u saopštenju Krivokapićevog kabineta.

 

 

Portal Analitika