Abiznis

Brajović razgovarao sa inženjerima kompanije KAF (CAF)

brajovic
M
inistar saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović primio je danas tehnički tim ljudi kompanije CAF i Željezničkog prevoza Crne Gore i zahvalio im se na izuzetnom angažmanu oko provjere bezbjednosti i sigurnosti prvog od tri nova voza koje je Crna Gora kupila, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva.

Brajović razgovarao sa inženjerima kompanije KAF (CAF)
Portal AnalitikaIzvor

Ministar je naglasio da je upravo test bezbjednosti i obuka osoblja preduslov za puštanje vozova u saobraćaj. U delegaciji CAF-a bili su: Inaki Maturana, menadžer za provjeru sistema kvaliteta i test inženjeri Igor Ramos i Huan Gabriel Vicente, a ispred Željezničkog prevoza Crne Gore: Milojica Zindović – izvršni direktor ŽPCG, Mirko Bulatović – glavni inženjer za elektromotorne vozove.

-Predstavnici CAF-a posebno su istakli dobre uslove za rad i nevjerovatnu angažovanost svih u sistemu željezničkog saobraćaja u Crnoj Gori. Oni su kazali da je za svaku pohvalu spremnost crnogorske strane da se rokovi, koji su za takve procedure dugi, skrate i da se kompletan posao završi za par mjeseci. Probna vožnja novog voza biće upriličena u subotu, a ono što je najvažnije je da su vozovi u potpunosti ispravni, bezbjedni i spremni za saobraćanje crnogorskom željeznicom, navodi se u saopštenju.

 

 

Portal Analitika