Abiznis

Perić: Izborom Kovačevića, DPS je načinio udar na DRI

peric
-DPS je danas načinio udar na DRI u cilju stavljanja pod kontrolu  trenutno još uvijek nezavisne institucije. Očigledno da DPS nije mogao  da priušti da tako važna institucije ne bude pod njihovim direktnim  uticajem pa je danas na sjednici Administrativnog odbora uspio da  nametne još jednog kandidata za člana Senata. Da javnosti bude jasno, Nikola Kovačević je do prije par dana bio član Izvršnog odbora DPS-a, a u tom visokom partijskom tijelu je proveo 12 godina, ocijenio je poslanik Pozitivne Crne Gore Srđan Perić.

Perić: Izborom Kovačevića, DPS je načinio udar na DRI
Portal AnalitikaIzvor

Ukoliko, kako je dodao, ova odluka bude verifikovana na Plenumu Skupštine Crne Gore,  DPS bi ovim izborom mogao vršiti političku kontrolu DRI i snažno urušiti  jednog od osnovnih čuvara zakonitog rada i poslovanja državnih i javnih  ustanovama i preduzeća.

- Insistiranjem na tajnom glasanju, iako to nije bio slučaj kod prethodnog biranja za člana Senata, više je nego očigledno da su pritisci i lobiranja doveli  do toga da uprkos najavljenim glasanju na osnovu stručnosti ipak pobijedi partijska podobnost. Današnjim izborom vlast je poslala nedvosmislenu poruku da se dalje ne  smije objektivno izvršiti revizija garancija koje izdaje Vlada, a  posebno se ne smiju dirati garancije koje izdaje KAP. Podsjećamo da je

DRI veoma stručno i kompetentno dao oštru ocjenu o tome da garancije  koja je Vlada dala za KAP, a koja vraćaju građani Crne Gore, nema niti pravno niti ekonomsko utemeljenje, naveo je Perić.

DRI je, kako je dodao, u posljednjih dvije godine pobrao sve pohvale i domaće i međunarodne stručne javnosti i da je upravo ocijenjen kao primjer kako institucija može biti nezavisna.

-Preduslov toga je bila depolitizacija  koju je DPS danas grubo pogazio, zaključio je Perić.

Portal Analitika