Društvo

Mornarica otvorila patrolni brod za građanstvo

1107mornarica
U
sklopu obilježavanja Dana državnosti Crne Gore, Mornarica Vojske Crne Gore danas je omogućila građanima da posjete patrolni brod P-33 u vojnom dijelu luke Bar.

Mornarica otvorila patrolni brod za građanstvo
Portal AnalitikaIzvor

Trosatna posjeta je organizovana u sklopu “Dana otvorenih vrata”, a kroz prostorije broda predusretljivi mornari i oficiri proveli su nekoliko stotina zainteresovanih. Obilasku plovila i boravku na komandnom mostu i mašinskom dijelu najviše su se, uobičajeno, obradovala djeca, a primjetan je bio i organizovani dolazak članova Izviđačkog odreda “24. novembar” iz Bara na čelu sa starješinom Miodragom Tanjom Masoničićem.

Posjetioci su se upoznati sa karakteristikama patrolnog broda P-33, te životom i radom pripadnika Mornarice Vojske Crne Gore.

1107mornarica2
Oficir zadužen za koordinaciju sa građanstvom nije mogao da da zvaničnu izjavu za medije, zbog naredbe Ministarstva odbrane, ali je istakao kako je “generalno zadovoljan projektom koji je osmislila vojska”.

“Vojska više nije bauk, svi se podaci na internetu podaci mogu naći, pa su ovakve stvari korisne da se narod ne bi pitao imamo li mi uopšte više vojsku. Ljudi treba da vide da smo mi u njihovoj službi, da vršimo i spašavanja, traganja i pomoć na moru, te da smo uključeni u sistem zaštite od ekoloških katastofa, kontrolu tereta saobraćaja i slično, da vojska nije samo oružje i odbrana od agresora, već da bude pri ruci kad to zatreba”, rekao je on.

Ž.Milović

Portal Analitika