Abiznis

KAŠPAR: Hidroelektrana „Vrelo“ biće puštena u pogon za dva mjeseca

1107kaspar
G
lavni inženjer i vodeći projektant na izgradnji mini hidroelektrane "Vrelo“ Josef Kašpar kazao je da se građevinski radovi na tom postrojenju bliže kraju, te da će cjelokupna elektrana biti puštena u pogon za dva mjeseca.

KAŠPAR:  Hidroelektrana „Vrelo“ biće puštena u pogon za dva mjeseca
Portal AnalitikaIzvor

- Trenutno se nalazimo se na akumulacionom dijelu toka „Vrelo“ i izgradnja ovog postrojenja se bliži kraju. Građevinski radovi će biti završeni za nekoliko nedjelja, dok cjelokupna elektrana može biti puštena u pogon za dva mjeseca, izjavio je Kašpar.

On dodaje da je ta lokacija po svim parametrima jedinstvena, te da će kompanija „Hidrohrom“ rado učestvovati u nabavljanju tehnologije za proizvodnu električne energije.

- Iz svog tridesetogodišnjeg iskustva u projeketovanju i izgradnji malih vodenih elektrana, mogu vam slobodno reći da je lokacija „Vrelo“ jedinstvena, kako sa tehničkog aspekta po svim svojim parametrima, tako i sa aspekta okoline, jer je smještena u prelijepom okruženju, kazao je Kašpar.

Glavni projektant je istakao da se raduje završetku projekta, te da je ovo prilika da se pokaže kako ova lokacija ima izuzetno uspješne predispozicije.

 

 

Portal Analitika