Društvo

MUSTAFIĆ: Ja ću uručiti Trinaestojulske nagrade

suljo
P
otpredsjednik crnogorske Skupštine Suljo Mustafić potvrdio je za Portal Analitika da će on sjutra u Vili Gorica uručiti Trinaestojulske nagrade ovogodišnjim laureatima.

MUSTAFIĆ: Ja ću uručiti Trinaestojulske nagrade
Portal AnalitikaIzvor

“Ne vidim u tome ništa sporno. Predsjednik Skupštine Ranko Krivokapić me je pozvao i pitao da li sam u petak u Crnoj Gori i Podgorici. Pošto nisam imao drugih obaveza, prihvatio sam tu obavezu, kao što sam u više navrata mijenjao predsjednika u obavljanju nekih njegovih protokolarnih dužnosti. Tako sam ja, na primjer, polagao vijence na spomenik Partizanu borcu na Gorici, i mijenjao ga u nekim drugim situacijama”, kazao je sagovornik Portala Analitika.

Mustafić je dodao da sjutrašnju ulogu smatra svojom dužnošću, te da se ne bi izjašnjavao o tome što on misli o ovogodišnjem izboru Žirija.

Predsjednik crnogorske Skupštine sjutra boravi u Beogradu, gdje će, u svojstvu predsjednika parlamentarne Skupštine OEBS-a, govoriti pred poslanicima Skupštine Srbije.

Odluka Žirija Trinaestojulske nagrade, čiji sastav određuje Skupština Crne Gore, da se ovogodišnja nagrada dodijeli književnicima Iliji Lakušiću i Gojku Čelebiću, te politikologu Radulu Kneževiću, izazvala je veliku buru u crnogorskoj javnosti, koja se još ne stišava.

Portal Analitika