Abiznis

Šehović: EPCG ugrožava menadžment koji je dozvolio da KAP nagomila dug za struju

1706sehovic
Crna Gora ne šalje loš signal investitorima kada od njih očekuje da poštuju zakone i plaćaju poreze, a Elektroprivredu to ne ugrožava nego ponašanje menadžmenta koji je dozvolio da dug Kombinata aluminijuma dostigne 61 milion eura - ocijenio je u izjavi „Vijestima“ član parlamentarnog Odbora za ekonomiju, finansije i budžet poslanik SDP Damir Šehović.

Šehović: EPCG ugrožava menadžment koji je dozvolio da KAP nagomila dug za struju
Portal AnalitikaIzvor

- Ne šalje SDP loš signal investitorima zbog toga što od njih traži da uredno plaćaju poreze, nego pojedini investitori šalju loš signal državi kada traže da dug državi koju je CEAC potrošio u KAP-u, a koji iznosi 61 milion, plate građani Crne Gore - ocijenio je Šehović.

On je poručio da se ne ugrožava opstanak EPCG time što se od nje očekuje da u skladu sa zakonom izmiruje poreske obaveze, nego je obrnuto.„ Njeno poslovanje ugrožava ponašanje sopstvenog menadžmenta koji je dozvolio da dug KAP-a od 61 miliona nastane - ocijenio je Šehović.

Zato umjesto lamentiranja nad evropskom budućnošću Crne Gore, dodaje poslanik SDP-a „preporučujemo takvom menadžmentu da se pripremi za polaganje računa za svoje postupke na skupštinama akcionara EPCG i A2A“.

- Pri tom im sugerišem da to ne čine friziranjem finansijskih izvještaja kompanije kojom upravljaju, i izostavljanjem poreskog duga prema državi, koji što se SDP-a tiče moraju platiti u razumnom roku - rekao je Šehović.

 

Portal Analitika