Turizam

Najviše interesovanja za Grčku, Italiju, Španiju i Antalijsku regiju

turistiuitalijiuok
Građani se ovog ljeta najviše interesuju za putovanja u Grčku, Italiju i Španiju a odlično prolaze i aranžmani za Antalijsku regiju u Turskoj i to uglavnom zbog all inclusive ponude koju turistima pružaju visoko kategorizovani hoteli ukoliko se odluče da otputuju u tu zemlju- kazali su Portalu Analitika iz turističkih agencija. Nekoliko agencija u Podgorici koje je kontaktirao Portal Analitika otkazale su turističke aranžmane za Egipat zbog aktuelnih nemira u toj zemlji.

Najviše interesovanja za Grčku, Italiju, Španiju i Antalijsku regiju
Portal AnalitikaIzvor

 

- Zbog aktuelnog stanja u Egiptu nove godine nijesmo radili aranžmane za tu zemlju iz bezbjednosnih razloga. Iako se uglavnom rade aranžmani za Hurgadu i Šarm el Šeik koji su nešto dalji od Kaira gdje su sada aktuelni nemiri, iz predostrožnosti smo Egipat izostavili iz ponude- kazali su Portalu Analitika iz agencija Grand, In travel i Exit travel.

U turističkim agencijama Galileo, Grand, Milenijum i In travel koje je kontaktirao Portal Analitika kazali su da pored evropskih destinacija koje standardno dobro prolaze, ove godine vlada veliko interesovanje i za Antalijsku regiju u Turskoj. Iako su aranžmani za pomenutu regiju nešto skuplji nego kada je u pitanju Grčka i Italija, putnici im se stalno vraćaju uglavnom zbog dobre usluge i primamljivih ponuda hotela u hrani, smještaju i ostalim sadržajima zabavnog karaktera- napominju u agencijama.

jelenauok- Što se tiče Antalijske regije ona je trenutno najpopularnija kao i prethodne godine zato što ima ogroman broj hotela sa all inclusive varijantom koja je turistima veoma primamljiva. Recimo sedam dana avionom kod nas se kreće od 350 eura pa do 1.500 u nekom od najluksuznijih hotela- kazala je Portalu Analitika predstavnica agencije IN-travel Jelena Vlahović. Inače, u ponudi ove agencije su i putovanja za Majorku kao i Tunis i Maltu.

- Kod nas najviše prolaze aranžmani za Tursku- konkretno Antalijsku regiju, a cijene se kreću od 500 pa do 1000 eura u luksuznijim hotelima- kazala je Portalu Analitika direktorka turističke agencije Milenijum Lidija Mandić. I u agenciji Galileo ne manjka interesovanja za putovanja u Tursku.

- Aranžmani za Antalijsku regiju kod nas koštaju nekih 700-800 eura i uglavnom su u pitanju nešto luksuzniji hoteli sa pet zvjezdica koji našim turistima pružaju lijep i ugodan boravak- rekao nam je menadžer prodaje u turističkoj agenciji Galileo Milan Koprivica.

Evropske destinacije najprimamljivije: Prema riječima Koprivice, iz godine u godinu građani su najzainteresovaniji za putovanja u Grčku, Italiju i Španiju, te da je cijena za putovanja u pomenute evropske zemlje veoma pristupačna.

sicilijauok- Upravo zbog pristupačnih aranžmana za ove destinacije trenutno vlada najveće interesovanje, naročito kada je riječ o Grčkoj. Recimo desetodnevni boravak na Krfu košta 285 eura, mlađoj populaciji veoma je interesantan Zakintos- trinaest dana boravka u tom grčkom gradu košta 299 eura. Tu je i Lefkada gdje je za desetodnevni aranžman potrebno izdvojiti takođe oko 285 eura. Posebno je zanimljiv program za ljetovanje na Siciliji, gdje za deset dana boravka treba ozdvojiti 500 eura. Kod nas je uvjek aktuelna Španija, konkretno aranžmani za Kosta Bravu i Majorku gdje je za deset dana potrebno ozdvojiti 700-800 eura pa na dalje- naveo je Koprivica.grckakrfuokI direktor agencije Grand Sreten Kankaraš kazao je Portalu Analitika da se građani najviše interesuju za evropske destinacije. – Ove godine bilježimo generalno slabije interesovanje nego prethodne godine kada su u pitanju nešto dalje destinacije. Najveće interesovanje trenutno vlada za Krf, Zakintos i grčka ostrva. Dvanastodnevni boravak na Zakintosu košta 249 dok je za desetodnevni boravak na Krfu potrebno izdvojiti 269 eura- kazao je Kankaraš i dodao da su u ponudi ove agencije i primamljiva krstarenja Mediteranom gdje je za osmodnevni boravak zavisno termina odlaska i od kvaliteta brodske kabine i potrebno izdvojiti od 560 do 800 eura.

U Exit travelu aktuelne su uglavnom autobuske ture za Grčku. “ Ljeti uglavnom radimo Zakintos, Krf i tu je standardno veliko interesovanje kao i ranijih godina. Desetodnevni i dvanaestodnevni aranžmani kod nas kreću se od 300 do 350 zavisno od hotela- kazao je predstavnik Exit Travela Marko Rakočević.

milankuokNema razloga za otkazivanjem puta u Egipat: Među agencijama koje je kontaktirao Portal Analitika, jedino Galileo i Milenijum i dalje rade aranžmane za Egipat pored standardne ponude aranžmana za ljeto. Prema riječima predstavnika Galilea Milana Koprivice, nekoliko građana je već otkazalo ugovorena putovanja za Egipat, međutim kako ističe, nema razloga za zabrinutost.

- Protesti u Egiptu sigurno da utiču na interesovanje građana za putovanje za tu destinaciju i evidentno je da su naši putnici bili u nevjerici koliko je bezbjedno tamo otići. Pet putnika iz Crne Gore ranije je otkazalo putovanje za Egipat, međutim, oni koji su otputovali za Hurgadu posvjedočili su nam da njihov boravak tamo protiče bez ikakvih problema- kazao je Koprivica.

hurgadauok- Putnici koji su smješteni u Hurgadi zadovoljni su boravkom i nijesu nam prijavljivali nikakve probleme. Hurgada je izuzetno povoljna i tu recimo za 400 eura možete da ljetujete all inclusive što je vrlo primamljivo- kazala je predstavnica turističke agencije Milenijum Lidija Mandić. Ona je saglasna sa kolegom iz agencije Galileo da je putnicima koji se odluče za putovanje u tu zemlju bezbijednost zagarantovana, napominjući da svaka agencija ima pravo da odluči kako će organizovati putovanje i eventualno da otkaže aranžman za neku zemlju ukoliko smatra da je to iz opravdanih razloga.

 

A.UGLIK

 

 

 

 

 

 

Portal Analitika