Kultura

KOTOR ART: Koreoperformans započinje Pisanje grada

1107kotorart1
Koreoperfomansom „Poslušaj me – odigraću ti“ koji će sjutra od 11 sati biti izveden na Trgu od oružja, počeće Pisanje grada, jedan od segmenata Kotor Arta.

KOTOR ART: Koreoperformans započinje Pisanje grada
Portal AnalitikaIzvor

Riječ je o autorskom projektu Sanje Garić, docenta na cetinjskom Fakultetu dramskih umjetnosti, u kome učestvuju studenti Glume istog fakutlteta: Maja Stojanović, Anđelija Rondović, Fulip Đuretić, Jelica Bulatović, Sanja Vujisić i Jovan Dabović. Osim njih, koreoperformans izvode i Karmen Bardak, Petar Novaković, Bojana Knežević, Slavko Kalezić, Manja Pavićević i Aleksandar Radulović.

Inače, program segmenta Pisanje grada počinje već danas, a do 17. jula svakodnevno će biti realizovane animacione aktivnosti i prezentacija studentskih radova nastalih u okviru istoimenih studentskih radionica.

1107kotorart2Učesnici - studenti Fakulteta dramskih umjetnosti i Fakulteta likovnih umjetnosti sa Cetinja - predstavljaju ovim putem različite artefakte i ideje koje su nastale kao rezultat serije predavanja održanih na Cetinju krajem maja i početkom juna.

- Ciklus predavanja i radionica obuhvatao je sljedeće teme: „Marketing festivala i animacija publike na primjeru Kotor Art-a“ prof. mr Janka Ljumovića sa FDU Cetinje, „Savremeni festivalski menadžment, kulturni turizam i brendiranje kulturnog proizvoda“ prof. dr Milene Dragićević - Šešić sa FDU Beograd, „Dramaturgija marketinga i kopirajting“ prof. mr Mirka Stojkovića sa FDU Beograd, i „Savremene vizulene komunikacije i prezentacije“ docenta Marije Perović sa FDU Cetinje. Radovi studenata predstavljaju različite platforme koje kroz dizajn, animaciju i reklamu treba da kreiraju tačke susreta (meeting point) sa različitim publikama i da u neposrednoj komunikaciji promovišu predmet rada - ovogodišnji V Međunarodni festival Kotor Art. Ujedno, studenti će javnosti prezentovati autorska kreativna rješenja i pogled na marketing kulturnog proizvoda – navode iz PR službe Kotor Arta, uz podsjećanje da se Pisanje grada ove godine organizuje treći put.

U okviru programa radove će na različitim lokacijama u Kotoru predstaviti studenti FLU: Dejan Batrićević, Mia Pejović, Aleksandar Ostojić, Marija Vemić, Iva Aranđelković i Rašo Milić, zatim studenti FDU Mirko Radonjić (“Kultura=Kalcijum”), kao i Mirjana Medojević (projekat radijskih minijatura “Ćakule o Kotor Art-u”) u saradnji sa studentom Produkcije Igorom Đuranovićem, studentkinjama Dramaturgije Đurđom Radulović i Anom Vujadinović, i studentom Filmske i TV režije Senadom Šahmanovićem, koji će realizovati promo-film.

Izvršni producent projekta je FDU Cetinje, programski urednik je prof. mr Janko Ljumović, a saradnik na projektu je Zdravko Delibašić sa cetinjskog FLU.

 

 

Portal Analitika