Muzika

Počeo 14. Egzit (FOTO,VIDEO)

117publika
Sinoć je u Novom Sadu svečano otvoren 14. Egzit. Početak festivala označio je veliki vatromet. Prvog dana Festivala muzički program je bio organizovan samo na glavnoj festivalskoj bini.

Počeo 14. Egzit (FOTO,VIDEO)
Portal AnalitikaIzvor

Egzit će trajati od 10. do 15. jula do ranih jutarnjih časova na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu. Tokom ovih pet dana, EXIT festival će ugostiti oko 2000 akreditovanih izvođača (kako muzičkih tako i nemuzičkih sadržaja), na preko 20 bina i posjetioce iz preko 60 zemalja sa svih kontinenata. Tako da se može reći da je u Novom Sadu sinoć počeo  jedinstveni petodnevni doživljaj!

117marcelo
Nastupom Marčela i "Iskaza" otvoren je ovogodišnji Egzit, a potom je uslijedila zvanična ceremonija koja je bila u znaku Nikole Tesle.  Potom su nastupili hor "Viva Vox", a Nil Rodžers i "Chic" su na kraju pokazali zašto su ostavljeni da budu zvijezde večeri.

- Dobro veče, Egzit! Kako ste? Imamo čast da otvorimo festival. Dobro došli - pozdravio je Marčelo publiku, a zatim je sa "Iskazom" počeo koncert.

117vivavox
Hor "Viva Vox" nastupio je na glavnoj bini poslije Marčela. Ni njima ni posjetiocima nije zasmetala kiša koja je u međuvremenu počela da pada. Nekoliko hiljada posjetilaca uživalo je u njihovom izvođenju popularnih melodija mejnstrim bendova.

Na pola nastupa počela je da pada kiša, ali to nije omelo ni pjevače ni ljude koji su u sve većem broju pristizali na Tvrđavu.

Poslije 40 minuta, "Viva Vox" su nastup priveli kraju obradama pjesama  "Du hast" od "Ramštajna", ali i izvođenjem dabstep verzije pjesme "Ameno" od Enigme.

117nil
Nil Rodžers je sa svojim nastupom opravdao slavu kojom je ovjenčan njegov stvaralački opus a publika je imala zadovoljstvo da vidi nastup sastavljen od mnogobrojnih hitova koje je radio za sebe i druge izvođače.

Za Nila Rodžersa, zvijezdu prve večeri Egzita generalni menadžer festivala Dušan Kovačević kaže da je, po njegovom mišljenju, najveći producent svih vremena u svijetu muzike, koji stoji iza desetak najvećih hitova u istoriji muzike i koji je producirao najveće albume Madone, "Duran Duran", Dejvida Bovija i mnogih drugih najvećih muzičara svijeta.

Na Egzit festivalu, koji je otvoren večeras i trajaće do nedjelje, 14. jula, akreditovano je više od 700 novinara, od kojih je gotovo 300 iz inostranstva, izjavili su danas organizatori.Oni su kazali da je za ovogodišnji Egzit vladalo najveće interesovanje medija u istoriji ovog festivala i da su organizatori imali problem da izađu u susret svim zainteresovanim medijima."Trudili smo se da svim medijima izađemo u susret i mislim da smo u tome uspjeli ", rekla je Kriško - Tomka, PR festivala,

117vatromet
O kvalitetu programa, po riječima Dušana Kovačevića generalnog menadžera festivala, svjedoči i interesovanje publike, a ono je, sudeći po prodaji ulaznica, zaista veliko.

"Interesovanje publike je sigurno najveće u posljednjih pet godina. Petrovaradinska tvrđava se 'puni' velikom brzinom, u ovom trenutku imamo između 35 i 40 hiljada prodatih karata za svaki dan Festivala. Kapacitet Tvrđave je od 45 do 50 hiljada posjetilaca, što znači da je ostalo još samo malo karata", kazao je on.

Kovačević je sa ponosom istakao da je Egzit od strane inostranih medija i publike svake godine svrstavan među 10 najvećih muzičkih festivala u Evropi.

I.K.

ex1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ex2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ex3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ex4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ex5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ex6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto:Portal Analitika

 

Portal Analitika