Košarka

Mirotić: Neću nastupati na EP u Sloveniji!

Mirotticc
K
ošarkaš madridskog Reala Nikola Mirotić kazao je danas da neće nastupiti ni za jednu reprezentaciju na Eurobasketu u Sloveniji.

Mirotić: Neću nastupati na EP u Sloveniji!
Portal AnalitikaIzvor

On je u odluci, koju je objavio na Tviter profilu, kao razlog zbog kojeg se nije odazvao pozivu španskog selektora naveo umor i povrede.

"Želim da poručim da neću nositi dres nijedne reprezentacije na Evropskom prvenstvu u Sloveniji", kazao je Mirotić.

Španski selektor Huan Antonio Orenga objavio je danas spisak za predstojeće Evropsko prvenstvo u Sloveniji na kojem nije bilo košarkaša rođenog u Crnoj Gori.

okmirotic
"Dokazao sam svoju posvećenost prema Španiji igranjem za mladu reprezentaciju sa kojom sam osvojio bronzu i zlato. Bronzu smo osvojili u Hrvatskoj, koja se graniči sa Crnom Gorom, mojom matičnom zemljom. Možete zamisliti koliko je bilo teško narodu od kojeg vučem korijene", rekao je Mirotić

On je kazao da se nalazi u periodu života kada se razvija i da još nijesa dostigao maksimum, navodeći da do njega može doći samo kroz konstantan rad i trening.

"Odluku sam donio znajući da mnogi neće shvatiti, čak će me i kritikovati. Osjećam se Špancem, koliko se osjećam i Crnogorcem", rekao je Mirotić.

"Zahvalan sam zemlji koja me primila i dala mi dom, gdje sam nosio i nosiću dres Reala, uz božju pomoć", zaključio je Mirotić.

(Mina)

Portal Analitika