Politika

Đukanović: Preporuke o izbornom procesu dio reformi

miloineki
P
reporuke misija koje nadziru izborne procese već su sastavni dio reformskih napora ka ispunjavanju vanjsko-političkih prioriteta Crne Gore, saopštio je premijer Milo Đukanović na sastanku sa koizvjestiocima Monitoring komiteta Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope (SE).

Đukanović: Preporuke o izbornom procesu dio reformi
Portal AnalitikaIzvor

Đukanović se danas sastao sa Nursunom Memecan i Kimmom Sasijem, koji borave u službenoj posjeti Crnoj Gori.
Kako je saopšteno iz Vladinog Biroa za odnose sa javnošću, koizvjestioci su se saglasili da je saradnja između Crne Gore i SE na visokom nivou i da se u kontinuitetu razvija u svim oblastima od zajedničkog interesovanja.
“Konstatovano je da je primjetna angažovanost institucija, kao i ostvareni napredak u prethodnom periodu na planu ispunjavanja obaveza u dijelu reforme pravosuđa, zaštite prava i sloboda manjina, položaja raseljenih lica i jačanja povjerenja u izborni proces”, kaže se u saopštenju.
Sagovornici su, dodaje se, razmijenili mišljenja u vezi predstojećih aktivnosti na planu daljeg unapređenja ekonomske situacije u zemlji.
Đukanović je sagovornike upoznao sa dinamikom realizacije aktivnosti na evropskom i evroatlantskom putu Crne Gore, kao i preduzetim mjerama u dijelu sprovođenja aktuelne ekonomske politike.
“Ocijenio je da je saradnja crnogorskih institucija sa SE i Parlamentarnom skupštinom SE izuzetno dobra, te istakao da su upućene preporuke od misija koje nadziru izborne procese već sastavni dio reformskih napora ka ispunjavanju vanjsko-političkih prioriteta Crne Gore”, kaže se u saopštenju.

Portal Analitika