Abiznis

Zajednički u spriječavanju zloupotreba u sistemu dječije zaštite

sastanak
S
priječavanje zloupotreba u sistemu socijalne i dječije zaštite, tržištu rada i zapošljavanju i dalje će biti prioriteti u radu Ministarstva rada i socijalnog staranja, Zavoda za zapošljavanje, Uprave za inspekcijski nadzor, Poreske uprave i Uprave policije, saopšteno je iz Ministarstva rada i socijalnog staranja.

Zajednički u spriječavanju zloupotreba u sistemu dječije zaštite
Portal AnalitikaIzvor

Tokom današnjeg sastanka koji je organizovan, na inisijativu Ministarstva rada i socijalnog staranja, u cilju jačanja međuresorske saradnje u spriječavanju zloupotreba u sistemu socijalne i dječije zaštite, tržistu rada i zapošljavanju akcenat se stavio na sprijčavanje i eliminisanje zloupotreba prilikom korišćenja prava na porodiljsko odsustvo i zapošljavanja stranaca.

Kako su prije donošenja novog Zakona o socijalnoj i dječijoj zaštiti uočene nepravilnosti u korišćenju prava na refundiranje porodiljskog odsustva, na sastanku je zaključeno da se i u narednom periodu nastavi sa kontorlama privrednih subjekata, po ovom pitanju.

Državni organi će i dalje aktivno radi na suzbijanju nelegalnog zapošljavanja i rada stranaca u Crnoj Gori, sa ciljem dodatnog uređenja ovog segmenta tržišta rada. Kontrole nelegalnog zapošljavanja stranaca će biti nastavljene i u budućem periodu, kako bi se onemogućile zloupotrebe u ovoj oblasti.

Sastanku su pored ministra rada i socijalnog staranja mr Predraga Boškovića, prisutvovali: direktor Uprave za inspekcijske poslove, Božidar Vuksanović, direktor Poreske uprave, Milan Lakićević, direktorica Zavoda za zaposljavanje Crne Gore Vukica Jelić i pomoćnik direktora Uprave policije Veselin Vukadinović.

 

 

Portal Analitika