Društvo

Šarkić: Bitna podrška Grčke za EU i NATO

oksharkic
D
ržavni Sekretar u Ministarstvu odbrane Bojan Šarkić sastao se danas sa Načelnikom Generalštaba Nacionalne odbrane Vojske Republike Grčke, Generalom Mikhail Kostarakosom koji boravi u dvodnevnoj zvaničnoj posjeti Ministarstvu odbrne Crne Gore, saopšteno je iz Vlade.

Šarkić: Bitna podrška Grčke za EU i NATO
Portal AnalitikaIzvor

Sekretar Šarkić je poželjevši dobrodošlicu generalu Kostarakosu, iskazao zadovoljstvo povodom susreta. Šarkić je istakao da je partnerska saradnja sa Republikom Grčkom od velikog značaja za kvalitetan razvoj sistema odbrane Crne Gore. Takođe je naglasio značaj pomoći koju nam Republika Grčka pruža u pogledu vojnog usavršavanja i školovanja crnogorskih kadeta na svojim vojnim akademijama, kao i na pruženoj pomoći prilikom vandrednih situacija u Crnoj Gori.

Šarkić je takođe naveo da je podrška Republike Grčke na putu Crne Gore ka evropskim i evroatlantskim integracijama veoma bitna, imajući u vidu dugogodišnje članstvo Grčke u Evropskoj Uniji i NATO alijansi kao i činjenicu da je Republika Grčka bila prva kontakt zemlja Crne Gore sa NATO-om. Iskazao je očekivanje da će Republika Grčka nastaviti da pruža podršku Crnoj Gori i u narednom periodu. On je tom prilikom izrazio i veliku zahvalnost vojnom atašeu, kbb Tsiandulasu koji je svojim zalaganjem doprinio nastavku odlične saradnje u oblasti odbrane.

General Kostarakos je iskazao zahvalnost sekretaru Šarkiću na toploj dobrodošlici i tom prilikom istakao zadovoljstvo povodom dosadašnje saradnje i napomenuo da će Ministarstvo nacionale odbrane i Oružane snage Republike Grče i u budućem periodu raditi na produbljivanju dobre saradnje dvije zemlje. General je ponovio da će Crna Gora i u narednom periodu imati punu podršku Republike Grčke na evroatlantskom putu.

Na kraju sastanka sagovornici su se saglasili da je Crna Gora na dobrom putu i da će uz pomoć partnera ostvariti strateške ciljeve, članstvo u NATO i EU, zaključeno je u saopštenju.

 

 

Portal Analitika