Muzika

Zabranjeno pušenje 11. avgusta na Cetinju

1007Zabranjeno-Pusenje_band_
S
arajevski bend Zabranjeno pušenje održće kocert u okviru ovogodišnjeg Royal Music Festa, koji će se održati na cetinjskoj Ljetnjoj pozornici od 9. do 11. avgusta. Sarajevski rok sastav, poznat kao predvodnik new primitivs pokreta 80-tih i  hitovima "Pišonja i Žuga", "Guzonjin sin", "Modni guru", koncertom će zatvoriti ovogodišnji festival.

Zabranjeno pušenje 11. avgusta na Cetinju
Portal AnalitikaIzvor


I njima će, kao i grupi Van Gogh, koja će nastupiti veče prije njih, biti prvi put da sviraju u crnogorskoj Prijestonici. Pored revijalnog dijela, tačnije koncerata poznatih rok grupa, u takmičarskom dijelu Royal Music 013 festivala, ove godine snage će odmjeriti bendovi iz regiona. Prve dvije večeri zamišljene su, kad je takmičarski dio u pitanju, kao polufinala, u okviru kojeg će bendovi dobiti po 20-tak minuta da se predstave.



Kako je ovogodišnji Royal Music posvećen

Miladinu Šobiću

, svi bendovi dobiće po jednu numeru crnogorskog kantautora koju im odredi organizator. Najboljih šest bendova sviraće u finalu posljednje večeri i boriti se za novčanu nagradu od tri hiljade eura.

Spisak učesnika takmičarskog dijela biće objavljen do kraja sedmice. Sve tri večeri program će počinjati u 20 sati, a ulaz na Ljetnju scenu je slobodan.

foto: nathannothinsez.blogspot.com

Portal Analitika