Ostalo

FIA: Ograničen pristup boksovima

FormulaBoks
S
vjetska automobilska federacija (FIA) ograničila je pristup boksovima pošto je tokom trke F1 u Njemačkoj povrijeđen kamerman dok je snimao rad mehaničara u boksu.

FIA: Ograničen pristup boksovima
Portal AnalitikaIzvor

U saopštenju objavljenom u utorak veče, FIA je navela da će tokom kvalifikacija i trka pristup boksu biti dozvoljen samo članovima ekipa i redarima.

Tokom trke Formule 1 za Veliku nagradu Njemačke u neđelju, kamerman Pol Alen je povrijeđen pošto ga je pogodio točak koji je pri izlasku iz boksa otpao sa bolida Red Bula kojim je upravljao Mark Veber.

Alen je odveden u bolnicu, đe je ustanovljeno da je polomio rebra i ključnu kost.

FIA je istakla da će iskoristiti Savjet svjetskog moto sporta (WMSC) da odmah odobri dva amandmana u Sportskim propisima - da svi članovi ekipa koji će raditi na vozilu tokom zaustavljanja u boksu nose zaštitne kacige, kao i da se brzina kojom se bolidi kreću kroz boks smanji sa 100 kilometara na čas na 80.

Tim pravilom bi ograničenje za ulične trke u Monaku, Melburnu i Singapuru ostalo na 60 kilometara na čas. Ta pravila su odobrena za narednu sezonu, ali je predsjednik FIA Žan Tod tražio da se odmah primjene. (B92.net)

Portal Analitika