Politika

PAVLOVIĆ SIMOVIĆU: Ostavite se seljačkih dosjetki

odbor1007
I
ako je ministar Branimir Gvozdenović na vrijeme (u 10 sati) došao na sjednicu Anketnog odbora, počeo je da daje izjavu sa sat vremena zakašnjenja zbog rasprave između predsjednik odbora Koče Pavlovića i potpredsjednika Milutina Simovića koja se u jednom trenutku pretvorila u međusobno vrijeđanje.

 PAVLOVIĆ SIMOVIĆU: Ostavite se seljačkih dosjetki
Portal AnalitikaIzvor

Članovi odbora nijesu mogli da se dogovore oko dnevnog reda, jer predsjednik nije želio da se glasa o dnevnom redu dok ne dođe član odbora iz DPS-a Miodrag Vuković.

Zbog toga, potpredsjednik odbora Simović optužio je Pavlovića za opstrukciju.

- Da li ćete vi prestati da dobacujete i da li ćete se izviniti za kršenje procedure. Vi pokušavate da uzurpirate rad ovoga odbora. Ponašate se nekorektno i nekolegijalno ne samo prema ljudima koji su došli na saslušanje već i prema nama kolegama – rekao je Simović.

Pavlović je zatražio od svog kolege da mu dozvoli da vodi sjednicu i poručio da „počinje da sumnja da postoji namjera da se ne donese odluka o proširenju liste o saslušanju”.

Simović je uputio par riječi predsjedniku odbora na što mu je Pavlović rekao da „te seljačke dosjetke ostavi za tamo gdje je navikao da ih baca”.

Pavlović je nakon toga dao riječ poslanici Pozitivne Azri Jasavić i pored toga što je poslanik Simović zatražio riječ proceduralno.

To je iziritiralo Simovića koji je poručio Pavloviću da se „sebe ne stidi i Boga ne boji”.

Tek nakon što je poslanik DPS-a Miodrag Vuković, sa satom zakašnjenja, došao na sjednicu odbora saslušanje Gvozdenovića je počelo i pored toga što je pet čalnova odbora bilo za usvajanje izmjene dnevnog reda, a pet bilo uzdržano.

Rasprava između Pavlovića i članova odbora iz DPS-a nastavila se  u daljem toku sjednce.

U jendom trenutku član odbora iz DPS-a Obrad Mišo Stanišić je prigovorio Pavloviću na što mu je predsjednik odbora poručio da „ne zvoca”.

„Ti stalno zvocaš” odgovorio je Stanišić.

 

Portal Analitika