Muzika

Počinje 14. EXIT festival

1007exit
U
Novom Sadu danas počinje 14. Exit festival, koji će do nedjelje 14. jula okupiti posetioce iz više od 60 zemalja sa svih kontinenata.

Počinje 14. EXIT festival
Portal AnalitikaIzvor

Na 14 muzičkih bina postavljenih na Petrovaradinskoj tvrđavi i nekoliko bina za različite umjetničke sadržaje, publici će se predstaviti muzičari iz više od 20 zemalja svijeta.

Na samom otvaranju festivala, za koji se očekuje da će ga posjetiti više desetina hiljada ljubitelja muzike i dobre zabave iz mnogih zemalja, glavna zvijezda biće Najl Rodžers i njegov bend "Chic", a prije Rodžersa nastupiće hor "Viva Vox".

Za Najla Rodžersa, generalni menadžer festivala Dušan Kovačević kaže da je, po njegovom mišljenju, najveći producent svih vremena u svijetu muzike, koji stoji iza desetak najvećih hitova u istoriji muzike i koji je producirao najveće albume Madone, "Duran Duran", Dejvida Bouvija i mnogih drugih najvećih muzičara svijeta.

"Ove godine smo se veoma potrudili da napravimo kvalitetan balans između novih ekskluzivnih nastupa i starih provjerenih imena. Najveći ekskluzivitet ovogodišnjeg Exita je nastup 'Atoms for peace' koji zaista predstavlja pravi svjetski ekskluzivitet zato što će ove godine nastupiti na samo nekoliko svjetskih festivala", rekao je on.

Tu su, dodao je Kovačević, još neki noviteti kao što je "Rudimental Live" koji osvaja sve evropske liste, pa Diplo i niz drugih izvođača koji na Festivalu nastupaju prvi put.

"Sa druge strane tu su i publici poznati i provjereni izvođači kao što su Dejvid Geta, 'The Prodigy', Fatboy Slim, Nik Kejv, Snoop Dogg, koji ove godine nastupa kao Snoop Lion", rekao je Kovačević, ističući da će ovogodišnji Exit imati jedno od najboljih izdanja do sada.

O kvalitetu programa, po riječima generalnog menadžera festivala, svjedoči i interesovanje publike, a ono je, sudeći po prodaji ulaznica, zaista veliko.

"Interesovanje publike je sigurno najveće u posljednjih pet godina. Petrovaradinska tvrđava se 'puni' velikom brzinom, u ovom trenutku imamo između 35 i 40 hiljada prodatih karata za svaki dan Festivala. Kapacitet Tvrđave je od 45 do 50 hiljada posjetilaca, što znači da je ostalo još samo malo karata", kazao je on.

izvor: b92.net

Portal Analitika