Politika

Milošević: Vlada neće pasti ako se ne usvoji rebalans budžeta

0907milosevictarzan
P
olitički direktor Demokratske partije socijalista DPS Tarzan Milošević u izjavi za RTCG isključio je mogućnost održavanja prijevremenih izbora. On očekuje dogovor DPS-a i Socijaldemokratske partije SDP o rebalansu budžeta u Skupštini.

Milošević: Vlada neće pasti ako se ne usvoji rebalans budžeta
Portal AnalitikaIzvor

Ukoliko do dogovora ne dođe to, smatra Milošević, ne znači pad Vlade, ali ističe da može doći do gašenja Kombinata aluminijuma Podgorica KAP i raskida ugovora sa itlijanskom kompanijom A2A, koja je strateški partner Crne Gore.

Lider SDP-a Ranko Krivokapić ranije je najavio da njegova partija neće podržati rebalans u formi u kojoj je to predložila Vlada Crne Gore.

- Cijenimo stav Krivokapića i SDP-a, ali istovremeno smo zajedno znali da prevaziđemo i da rješavamo mnogo krupnije probleme. Siguran sam da će to biti i ovoga puta i da ćemo naći najbolje rješenje koje će biti u interesu građana Crne Gore - kazao je za RTCG Milošević.

On je istakao da je optimista po pitanju usvajanja rebalansa budžeta u Skupštini. Prema njegovim riječima posljedice neusvajanja rebalansa budžeta su velike za crnogorsku ekonomiju.

- To bi prije svega dovelo do gašenja KAP-a. Strateški partner Elektroprivrede Crne Gore EPCG, kompanija A2A, najvjerovatnije da bi napustila ovaj projekat i pokrenula arbitražu kod suda u Njujorku. To bi dovelo do mnogo većih problema, a trenutno imamo jedan dobar odnos sa tom komapnijom. Dalje, to bi vjerovatno dovelo u pitanje postavljanje podvodnog kabla i jednu od najvažnijih investicija koja se uopšte planira u Crnoj Gori - napomenuo je Milošević.

On tvrdi da neusvajanje rebalansa budžeta ne znači pad aktuelne Vlade. Milošević isključuje mogućnost održavanja izbora na jesen.

- Građani su prije devet mjeseci dali povjerenje ovoj koaliciji. Ako Vlada dobije nepovjerenje od većine poslanika idemo na nove izbore - dodao je Milošević.

On je istakao da Crna Gora ima mnogo značajnih pitanja, od održavanja izbora, koja treba da se rješavaju u bliskoj budućnosti.

- Prije svega moramo da nastavimo sa evropskim i evroatlanskim integracijama. Značajni su projekti koji su na vidiku i koji su već u fazi realizacije kao što su autoput, projekti vezani za oblast turizma i termoelektrana u Pljevljima - zaključio je Milošević.

Portal Analitika