Društvo

Radna grupa danas nastavlja raspravu o biračkim spiskovima

97skupstina
R
adna grupa za izgrađivanje povjerenja u izborni proces nastaviće danas treću sjednicu raspravom o Zakonu o biračkim spiskovima.

Radna grupa danas nastavlja raspravu o biračkim spiskovima
Portal AnalitikaIzvor

Na prošloj sjednici, ministar unutrašnjih poslova (MUP) Raško Konjević, predložo je članovima Radne grupe, da njegov resor ubuduće vodi biračke spiskove, navodeći da je takav koncept u skladu sa međunarodnim standardima i praksom. 

On je istakao da MUP ima proaktivan pristup kada je ta tematika u pitanju i pozvao članove grupe da posjete Ministarstvo kako bi im stručni tim predstavio šta je sve u njegovoj nadležnosti i na koji način rade.

“Naš predlog je da se Radna grupa opredijeli za koncept vođenja biračkih spiskova. Ukoliko se opredijele za to da MUP u potpunosti preuzme njihovo vođenje, onda će biti potrebno donijeti novi Zakon o biračkim spiskovima”, kazao je Konjević.

Član Radne grupe iz Demokratske partije socijalista Predrag Sekulić kazao je da je to tijelo na prošloj sjednici postigla je dogovor u vezi izmjena Zakona o biračkim spiskovima, što će pomoći vraćanju povjerenja u izborni proces.

Predsjedavajući Radne grupe iz Socijalističke narodne partije Srđan Milić rekao je da je ubijeđen da će članovi tog skupštinskog tijela uspjeti da završe posao u predviđenom roku, do 10. septembra.

(MINA)

Portal Analitika