Politika

DPS Herceg Novi: Vlast nije dorasla zadatku

0907Zoran-Bosnjak
N
ovski DPS smatra da turistička sezona u tom gradu nikada nije počela nepripremljenije nego ove godine. Kako je kazao predsjednik 00 DPS Zoran Bošnjak, ta partija je željela da po­krene inicijative za rješavanje pro­blema kroz zakazivanje sjednice SO, što vladajuća koalicija u tom gradu nije prihvatila.

DPS Herceg Novi: Vlast nije dorasla zadatku
Portal AnalitikaIzvor

"Prije svega nosimo zajednički dojam da nikada turistička sezona nije počela nepripremljenije nego što je ove godine. Imali smo nedo­statak vode, restrikcije u junu 15 da­na, saobraćaj je bio u totalnom ko­lapsu, posebno na magistrali, kruž­nom toku u Meljinama i treća traka nije završena do Autobuske stanice. To ukazuje na nemogućnost opštine da rješava te probleme. Niko ne osporava da je kolektor dobra in­vesticija za grad, ali izvođači nijesu sposobni da odgovore zadatku", naveo je Bošnjak.

On je dodao da je Vodovod u blo­kadi kao i "Čistoća" koja je odblokirana prije nekoliko dana.

"Prema finansijskom izvještaju Vodovoda, dugoročne i kratkoroč­ne obaveze tog javnog preduzeća iznose više od osam miliona eura. Ako sa druge strane podatak da je prihod tog javnog preduzeća oko 4,5 miliona prevedeno na čistu računicu u tom preduzeću skoro dvije godine su neophodne da se živi i radi bez ikakvog troš­ka da bi izmirilo ta dugovanja", re­kao je on.

Bošnjak je ocijenio da se borba u vladajućoj koaliciji do sada vodila za rukovodeća radna mjesta, a da se sada ta borba produbila na način da se u okviru jedne stranke vode bor­be za rukovodeća mjesta.

Odbornik u lokalnom parlamen­tu Tamara Vlaović kazala je da je neosporno da je turizam po uslovima, značaju i tradiciji uvijek pred­stavljao glavnu granu hercegnovske privrede.

"Nažalost, posljednjih godina, ko­je karakteriše period pun zabluda, licemjernih izjava čelnika vladajuće koalicije i njihovih pogrešnih od­luka, Herceg Novi je izgubio korak u borbi za mjesto na karti evropskih turističkih destinacija, gdje i pripa­da", kazala je Vlaović.

Ona je podsjetila i na ustanove kulture koje su služile kao mjesto za unutarkoalicione obračune i bor­bu za rukovodeća mjesta.

"Umjesto da su se bavili osmiš­ljavanjem kulturnih manifestaci­ja, novih kulturnih manifestacija, pitam nadležne u lokalnoj samou­pravi sta se novo nudi turistima to­kom sezone", upitala je ona. Vlao­vić je zaključila da su predstavnici lokalne samouprave grad uvukli u močvaru u koju građani sve dublje tonu.

Izvor: Dnevne Novine

Portal Analitika