Region

Struja u Srbiji od 1. avgusta skuplja 10, 9 odsto

struja
A
gencija za energetiku Republike Srbije (AERS) dobila zvaničan zahtjev EPS-a za poskupljenje struje za domaćinstva od 10,9 odsto, saopšteno je Tanjugu u AERS-u.

Struja u Srbiji od 1. avgusta skuplja 10, 9 odsto
Portal AnalitikaIzvor

U Agenciji su naveli da se može očekivati da struja poskupi od 1. avgusta, imajući u vidu da je neophodno da preduzeće "EPS snabdijevanje" 15 dana ranije obavijesti potrošače o tome. Predlogu za poskupljenje struje prethodila je intervencija Agencije da "EPS snabdijevanje", koji je ranije tražio da to poskupljenje bude još veće, ukloni sve neopravdane troškove iz tog zahtjeva o poskupljenju.
U AERS-u preciziraju da su "EPS snabdijevanje“ i pet privrednih društava za distribuciju električne energije - Elektrovojvodina, Elektrodistribucija Beograd, Elektrosrbija Kraljevo, Jugoistok Niš i Centar Kragujevac dostavili danas AERS-u odluke o novim cijenama struje za javno snabdevanje i cenama pristupa, odnosno korišćenja sistema za distribuciju struje.
Predloženo je da se cijene električne energije za domaćinstva povećaju za 10,9 odsto, precizira se u saopštenju i dodaje da će Agencija provjeriti, da li su podaci koji su im dostavljeni iz tih preduzeća, u skladu sa navedenim zahtjevima i nakon toga će se izjasniti o tim predlozima. (B92)

Portal Analitika