Politika

Vuković: Imamo prečeg posla od izbora

1606vukovicmisko
P
ad vlade značio bi zaustavljanje života u Crnoj Gori, jer bismo svi bili posvećeni kampanji uoči vanrednih parlamentarnih izbora i stvaranju postizbornih koalicija, a problem KAP-a bi i dalje ostao, jer ga izbori ne bi riješili, rekao je Portalu RTCG poslanik DPS-a Miodrag Vuković.

 Vuković: Imamo prečeg posla od izbora
Portal AnalitikaIzvor

On je, komentarišući najave predsjednika parlamenta Ranka Krivokapića o mogućim vanrednim izborima na jesen, rekao i da bi se nova vlast nakon tih izbora morala suočiti sa istim onim problemima koji bi razbili aktuelnu vladajuću koaliciju.

Vuković je uvjeren i da postoje svi razlozi da vlada opstane, jer obavaze koje nam slijede nalažu da se sačuva politička stabilnost.

„Parlament mora usvojiti izmjene Ustava, što je uslov za otvaranje poglavlja 23 i 24, u obavezi smo da završimo posao u Anketnom odboru, kao i dogovor o izbornom zakonodavstvu“, rekao je Vuković.

Stoga, kako je kazao, nema potrebe za vanrednim parlamentarnim izborima.

„Posmatajući politiku scenu Crne Gore, opet bi se napravila ista koalicija, ili bi se zapalo u duboku političku krizu. Ako SDP ostane dosljedan svojim principima, onda oni ne mogu u koaliciju sa partijama koje su protiv članstva u NATO“, rekao je Vuković za Portal RTCG.

On smatra da bi koalicija SDP-a sa nekom opozicionom partijom, što je kao mogućnost najavio funkcioner te stranke Džavid Šabović, značilo rizik da se bude spreman na kompromis oko temeljnih izmjena Ustava, te ponovno otvaranje pitanja oko simbola i identiteta.

„Bavili bismo se nečim što je već ispričano, a po strani bismo ostavili ekonomske probleme i integracije“, smatra Vuković.

Komentarišući izjavu Šabovića da bi DPS trebalo šamarati da bi se osvijestio, Vuković je rekao da je takva retorika nepotrebna, te da smatra kako „niko nikome ne treba da pali šamare“.

„Ostrašćeni stavovi prema DPS-u su individualni“, zaključio je Vuković.

Portal Analitika