Abiznis

Nova vrsta goriva na Jugopetrolovim pumpama

95EKONOMYok0807
N
a Jugopetrolovim Eko pumpama u ponudi je novo gorivo 95 Ekonomy. Prošle godine Jugopetrol AD Kotor uveo je kristalno čist eurodizel- Avio Dizel koji se takođe može sipati na pumpama Jugopetrola.

Nova vrsta goriva na Jugopetrolovim pumpama
Portal AnalitikaIzvor

„95Ekonomy je bezolovni benzin od 95 oktana, koji je aditiviran aditivom oznake P996, čija je najvažnija karakteristika produženje radnog vijeka motora, kao i optimizacija njegovog rada i potrošnje, što se postiže unaprijeđenim podmazivanjem koje drastično smanjuje mehaničko trenje. Deterdžentska svojstva aditiva pomažu u čišćenju već nagomilanih nečistoća, dok bolje podmazivanje utiče i na smanjenje potrošnje koje u optimalnim uslovima dostiže i do četiri procenta- naveo je Pavle Radulović, komercijalni direktor kompanije Jugopetrol AD Kotor.

Od ostalih unapređenja, koja 95-oktanskom benzinu obezbjeđuje predmetni aditiv, između ostalog su: lakše i bolje startovanje motora, uglađeniji rad „na leru“ i zaštita sistema za ubrizgavanje goriva od korozije“, dodao je Radulović.

Sva unapređenja dokazana su tokom testiranja u laboratoriji, kao i u realnim uslovima eksploatacije kod raznih tipova vozila. Goriva poput novog 95Ekonomy, tretirana na ovakav način, već se nalaze u prodaji na tržištima Evrope, Azije, Afrike i Južne Amerike.

(foto: pvportal.me)

 

 

Portal Analitika