Politika

KALUĐEROVIĆ: Odbor za bezbjednost da raspravlja o nezakonitom privođenju Vanje Ćalović

veliyarkook
Č
lan Odbora za bezbjednost iz Socijalističke narodne partije Velizar Kaluđerović podržao je u izjavi za Portal Analitika inicijativu da Odbor za bezbjednost raspravlja o kako je kazao nezakonitom hapšenju izvršne direktorke MANS-a Vanje Ćalović.

KALUĐEROVIĆ: Odbor za bezbjednost da raspravlja o nezakonitom privođenju Vanje Ćalović
Portal AnalitikaIzvor

- I ja a uvjeren sam i kolega Lalošević ćemo podržati svaku inicijativu ili biti dio inicijative koja će obezbijediti da se na Odboru za bezbjednost i odbranu podnese detaljna informacija o nalazu Unutrašnje kontrole koja ukazuje na to da se desilo nezakonito postupanje nekog od rukovodećih kadrova u Upravi policije, kada je došlo do nezakonitog privođenja Vanje Ćalović i njenih saradnika iz Mreže za afirmaciju nevladinog sektora, kazao je Kaluđerović za Portal Analitika.

Izvršna direktorka Mreže za afirmaciju nevladinog sektora Vanja Ćalović izjavila je da će podnijeti tužbu protiv Uprave policije Crne Gore zbog, kako je navela, nezakonitog privođenja tokom performansa ispred zgrade parlamenta.

- Pokrenućemo tužbu protiv Uprave policije i tražićemo od skupštinskog Odbora za bezbednost da utvrdi odgovornost direktora (policije) Slavka Stojanovića kada je u pitanju hapšenje aktivista MANS-a - kazala je Ćalović.

Kaluđerović je dodao da ''takvo bezakonje ima kvalifikovanu i dodatnu težu posljedicu jer se desilo povodom jedne manifesticije protesta i ukazivanja na određene društvene probleme, koje najveći dio građana doživljava kao svoje''.

- Zbog toga nezakonita reakcija ili nezakoniti nalog koji je dat od strane rukovodilaca u Upravi policije ima prizvuke i davanja prioriteta političkim u odnosu na zakonska sredstva sa namjerom da se štiti vlast što je dodatan signal da o tome raspravlja Odbor za bezbjednost i ukupna javnost. Raspravu na Odboru doživljavam kao nastavak borbe tog skupštinskog radnog tijela da se grade institucije koje su politički nepristrasne i to posebno one nad kojima Odbor vrši parlamentarni nadzor, zaključio je Kaluđerović.

 

 

Portal Analitika