Ostalo

Bronza za Đurovića na prvenstvu Balkana

ASCGLogo
D
rugog dana takmičenja na 44. Balkanskom prvenstvu za juniore,koje je održano u Turskom gradu Denizliju u konkurenciji 245 takmičara zemalja ABAF-a, crnogorski predstavnici osvojili su još jednu bronzane medalju.

Bronza za Đurovića na prvenstvu Balkana
Portal AnalitikaIzvor

Tomaš Đurović član AK "Draževina" u bacanju diska osvojio je treće mjesto sa 54,98m,sa ovim rezultatom Đurović je ispunio i drugu normu za Evropsko juniorsko prvenstvo u Rijetiju-Italija, koje će se održati od 18-21. jula, za koje ima već ispunjenu normu u bacanju kugle sa 19,90m i nalazi se na trećem mjestu EAA na tablicama. Iako pionirka Kristina Rakočević iz AK "Tara'', osvojila je odlično peto mjesto u bacanju kugle sa 12,80m. Na ovogodišnjem Prvenstvu Balkana crnogorski atletičari osvojili su tri bronzane medalje, prvog dana šampionata Marija Bogavac članica mojkovačke Tare osvojila je bronzanu medalju u bacanju koplja sa 42,80m i Tomaš Đurović čan AK ''Draževine'',osvojio je bronzu u bacanju kugle sa sa 18,38m. Milica Vukadinović članica AK ''Tare'', bila je peta u bacanju diska sa 40,50m.

''Zadovoljan sam sa tri osvojene medalje naših takmičara, s obzirom na nivo i kvalitet balkanske atletike u bacanijima, đe predstavnici Balkana uvijek uzimaju medalje sa evropskih i svjetskih šampionata, Tomaš Đurović je ispunio i drugu normu u bacanju diska za Evropsko prvenstvo što je veliki uspjeh'', istakao je profesor Danilo Ristić trener i tim lider naše reprenzetacije na ovom šampionatu.

Portal Analitika