Novi proizvodi

"Pametno" pivo koje svijetli dok igrate i nazdravljate

0807heineken
K
ad negdje u kafiću ili klubu naručite pivo i dobijete ga u boci, ne razmišljate previše o samoj ambalaži, već ste fokusirani na sadržaj. T portal prenosi da su u Hajnekenu (Heineken) odlučili da fokus potrošača pomjere s piva na bocu.

"Pametno" pivo koje svijetli dok igrate i nazdravljate
Portal AnalitikaIzvor

Na milanskoj Nedjelji dizajna predstavili su „pametnu bocu“ - staklenu bocu za pivo na čijem se dnu nalaze LED-diode, osmobitni mikroprocesor, akcelerometar i bežični odašiljač.

U pravom smislu, ova boca nije „obična“ boca za pivo. Ona koristi mikrosenzore i bežičnu tehnologiju kako bi detektovala kretanje boce, aktivno odgovorila na muziku ili pojedine ključne riječi. Tako, na primjer, može da promijeni boju ako se njome nazdravlja ili ako je se ostavi na šanku. Osim toga, njome se može upravljati i na daljinu, pa se njena boja - odnosno svjetlost - može uskladiti s muzikom u klubu ili kafiću.

0807heineken1Nakon predstavljanja u Milanu, u Heineken-u su odlučili da dorade bocu, pa će se u zvaničnoj prodaji u noćnim klubovima pojaviti do kraja godine. Takođe, iz Heineken-a najavljuju verzija 2.0, koja bi trebalo da bude još „pametnija“, a koja će svjetlo dana ugledati 2014. godine.

Zasad nije poznato hoće li pivo u „pametnoj“ boci isto tako biti „pametnije“ ili samo skuplje.

Portal Analitika